powiedz to Cyganom i Rumunom
rafkur napisał(a):

|
Trudno zrozumieć subtelną różnicę pomiędzy określonymi poglądami a akceptowaniem zasad panujących w LM? Nie twierdzę, że fascynuje mnie polityczna poprawność ale rozumiem, że nie jest obowiązkiem udział w LM. Jeżeli ktoś tam wchodzi, chcąc nie chcąc godzi się na określone zasady. Jeżeli ma ochotę zamanifestować odmienne, płaci za to słone kary. Ja nie mam ochoty wdawać się w dyskusje światopoglądowe. Stwierdzam tylko fakty.
|
Mamy takie same prawo grania w LM jak kazdy klub w Europie. Zasady respektujemy...gramy 90 minut, 2 polowy, po 11 i za zwyciestwo dostajemy 3 pkt.
Ale nikt nam nie bedzie okreslal co mamy u siebie spiewac ! Jak cala reszta to stado baranow, pozbawiona tozsamosci i wlasnych idei, trudno! My jednak bedziemy płacic te smieszne kary, jesli taka jest cena naszych wspolnych zasad.
A fakty są takie, ze UEFA to towarzystwo wzajemnej adoracji. Zasady LM sa tak zrobione, by kluby z federacji, gdzie wlasnie to kibice posiadaja zasady...nawzajem sie wykrwawili i wyrznęły w el. To jest wykalkulowane, na minimalna odmiennosc wizerunkowa. europejskiej pilki. Wszystko jest tak zbudowane, ze nie ma mozliwosci by Ci niepokorni doskoczyli zachodnie federacje i mogli liczyc na pewne uczestnictwo krajowych mistrzow.
Nie da się gonic kogos, kto z urzedu ma 4,3,2,1 + vice druzyny, w LM. Ranking to ściema! Druzyna mistrzowska tej drugiej gorszej Europy moze miec i nawet 100 pkt rankingowych ! A i tak musi wybic innego mistrza z regionu. Miejsc awansu do LM jest naprawde tylko 5! Ta druga drabinka to bzdura, bo i tak miejsca wywalcza federacje ktore maja stoliki z urzedu. My nigdy ich nie dogonimy sportowo, wpierdalajac okruchy raz na jakis czas z panskiego stolu.