funkykoval napisał(a):

Przykład Ruchu i jego akcji pt. Ruch wchodzi na giełdę jest zdecydowanie różne od tego co proponuję ...
Generalnie spółki wchodzące na NC próbują pozyskać dostęp do kapitału przez emisję obligacji czyli dalsze zadłużanie się, a moje rozwiązanie jest zdecydowanie odwrotne ma na celu stworzenie kolejnego źródła pozyskiwania wolnego od obciążeń kapitału.
Jeżeli zaś chodzi o tarcia personalne takowe zawsze będą, a część dziennikarzy cały czas stawiać będzie znak równości pomiędzy TS i SKWK. Zresztą podejrzewam, że sporą część nabywców 10.000 akcji stanowić mogą kibice, którzy mają środki często spore, ale nie mają możliwości zawierania umów sponsorskich (nie prowadzą działalności gospodarczej albo prowadząc działalność nie mają konieczności prowadzenia reklamy bądź na taką reklamę ich nie stać) a mogą w taki sposób wspomagać swój klub.....
|
Nie jestem ekspertem ale czy nie można założyć stowarzyszenia?
Chyba łatwiej i prościej. Opłacić składki i sobie wynając powierzchnię reklamowa na koszulkach? Jest osobowość prawna. Tyle że my jedno stowarzyszenie kibiców juz mamy, stąd moja sugestia na owo 'tarcie'.
P.S.
Moim zdaniem jeśli mniejszość będzie wybierać prezesa, to ogon będzie merdał psem.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA