MaLk napisał(a):

|
Teraz też, jedyne co było obowiązkowe, to zawiadomienie o przejęciu klubu przez TS. Więc pan Sachs może nie wiedzieć jakie są plany i możliwości finansowe nowego właściciela i nie ma prawa się na to skarżyć. Bo - na chwilę obecną - TS jeszcze z tego nie musi mu się tłumaczyć. Będzie się tłumaczyć w stosownym czasie.
|
I dokładnie w takim tonie sie Sachs wypowiedziął - dziwił się że, choć formalnie nic sie nie zmieniło, szum w prasie wokół Wisły ucichł. W zasdzie też jest to dalszy ciąg dyskusji pt. czy trzeba ograniczyc lub kontrolowac to kto może nabyć klub piłkarski, zapoczątkowanej przez Stanowskiego a potem pociągniętej przez Bońka..
Co do reszty - róznimy sie widać w ocenie tego na ile TS jest w stanie pociągnąć lub lub bardziej precyzyjnie mówiąc - zapewnić Wiśle licencję na następny sezon. Według Sachsa jest spora dziura którą to będzie trudno zasypać. Ma on tą przewage w ocenie że w zasadzie podchodzi 'nieemocjonalnie' do klubu oraz ma rozeznanie miedzy klubami w tym który ile jest w stanie wyciągnąć od sponsorów. I ja mu wierzę. Prywatnie orzechy przeciw kasztanom ze na obecną chwilę Sachs przez pryzmat bilansu i własnego doświadczenia celniej oceni możliwość uzyskania licencji przez klub na przyszły sezon niż nasza Pani Prezes. I nie ma tu znaczenia ile lat się restrukturyzujemy i czy jesteśmy blisko końcai - licza się tylko zaległe zobowiażania i możliwośc ich spłaty w całości w wymaganym terminie.
Reasumujac, następny głos że bez zmiany własciciela lub też pozyskania bardzo silnego sponsora, trudno nam bedzie uzyskac licencję. Pomijam oczywiscie kwestię czysto sportową która samodzielnie może rozstrzygnąc dylemat pt 'czy nas stac na ekstraklasę'..
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA