ABGwislakABG napisał(a):

Weź chłopie nie pierrdol. Bez rozgrywającego Wisła będzie grać nadal jedno wielkie gówno. Funkcjonuje tylko jedno skrzydło za sprawą Małeckiego, Arek bierze się za rozgrywanie (sic!). Z gówna bicza nie ukręcisz.
|
To, że ktoś prawdę napisze, to od razu .......i?

Uważam, że obecnie trzeba ratować, co się da, a z pewnością można nadmiary w pewnych formacjach przenieść na inne, w których są niedobory. Coraz gorzej funkcjonuje u nas druga linia, a z roku na rok nikt nie dbał o to, by zbudować coś sensownego w środku. Dlatego teraz tę formację mamy najbardziej zastaną i przez to najbardziej newralgiczną. To ta formacja generuje zbyt mało okazji dla napastników. To nie Brożek nie ma formy, tylko po prostu nie ma żadnych albo prawie żadnych okazji. Żeby to zmienić potrzeba wprowadzenia większego ożywienia z przodu i to w ofensywnej części pomocy. Zgadzam się z Tobą, że ofensywny pomocnik jest najbardziej potrzebny - wynika to z moich wcześniejszych postów. Gdybyś zadał sobie trudu i poczytał trochę moich postów, to byś zrozumiał clue tego, o co mi chodzi. Ja jednak widzę potrzebę zwiększenia rywalizacji w formacji ofensywnej, by pobudzić trochę przód do kreowania gry.
Roman Gergel nie gra na lewej stronie, ani nawet na OP, tylko właśnie na PP. Na dowód tego przedstawiam jego profil z transfermarkt.
http://www.transfermarkt.pl/roman-ge.../spieler/74704
W zeszłym sezonie Gergel strzelił 10 bramek i zaliczył 5 asyst w spadkowiczu. Chyba nie wmówisz mi, że to jakiś słaby zawodnik? Jest to bardzo dobry gracz, jak na nasze możliwości. Pytanie, czy takie możliwości w ogóle będą, bo kończy się okres transferowy i zapewne Górnik nie będzie chciał pozbywać się jednego z najlepszych swoich graczy. Dlatego łaskawie - następnym razem, zanim coś napiszesz, chociaż przejrzyj statystyki zawodnika, a dopiero potem komentuj.