Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2016, 10:06
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Liczę na znalezienie kogoś poważnego i chętnego do przejęcie Wisły Kraków SA w ciągu pół roku
Po pierwsze, ja liczę na to, że znajdę kupca na swój rower na kwotę co najmniej miliona dolarów. Pytanie, czy popyt na rynku na stare rowery jest tak duży, by znaleźć takiego kontrahenta? Z tego co wiem, kolejki po kluby piłkarskie się nie ustawiają. A już na pewno nie w Polsce. A już na pewno na pewno nie stoją w nich sami szejkowie i mędrcy biznesu piłkarskiego (nota bene jeśli ktoś jest rozsądny i racjonalny to nie będzie ładował pieniędzy w klub bez opamiętania, to się wyklucza; takie zrywy to działanie dla emocji, ew. kaprysu).

Po drugie, uważam, że Wisła skorzystałaby na tym, gdyby została przy TS, a finansowanie pozyskiwane było z zewnątrz. Na pewno łatwiej znaleźć kilku mniejszych sponsorów, niż jednego wielkiego inwestora. A nawet, gdyby już mieli tu być dopuszczeni inwestorzy, to niech ich będzie wielu, ale TS niech zachowa wpływ na klub. Idealnie byłoby, gdyby akcjonariat powiększył się o nowe podmioty, jakoś fajnie przemodelować statut, żeby wypracować mechanizm hamulców i równowagi, obsadzić stabilne i mądre władze w spółce, stworzyć corporate governance, ściągnąć do klubu profesjonalistów.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując