Wyświetl pojedynczy post
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2016, 09:43
Wprowadzić możliwość zakupu kart/karnetów sponsorskich. Niektórzy od lat siedzą w tym samym miejscu np.na C albo D22 I nigdy nie zmienią sektora bo tam są znajomi których nie stać lub nie chcą chodzić na A,H czy E itp. Albo odwrotnie, lubią chodzić co mecz na inny sektor i dla nich zakup najdroższego karnetu jest niepotrzebny.

Przykładowe rozwiązanie: Za roczną/ sezonową opłatą 1000 zł mam do czasu zamknięcia internetowej sprzedaży prawo do wyboru na dany mecz miejsca na dowolnym 'zwykłym" sektorze poza miejscem przypisanym na stałe w tym prawo do wyboru jeden raz w rundzie wstępu na VIP Silver z osobą towarzyszącą, bez karty kibica dla niej, na dowód a po wykorzystaniu jednego wejścia na VIP Silver prawo do wchodzenia tam więcej razy z os. tow. po każdorazowym dokupieniu biletu VIP Silver (kto pierwszy ten lepszy ale tu potrzebny byłby dostęp do sektorów VIP przez Internet) oraz szal-cegiełka w pakiecie.

Np. płacę 1000 zł za sezon, mam domyślne miejsce na E23, ale czasem chcę iść na D12 albo C3 bo tam idą koledzy. Więc przed meczem loguję się i zmieniam miejsce na dany mecz. Ponadto jako bonus dwa razy w sezonie mogę zmienić miejsce na VIP Silver, mogę tam iść z osobą towarzyszącą. Mogę tam bywać częściej, jeśli dla osoby towarzyszącej dokupię bilet VIP Silver.

Analogicznie za 2000 zrobić tylko z opcją wejścia na VIP Gold.

Za połowę danej kwoty (odpowiednio 500/1000) zrobić warianty na jedną rundę z jednym wejściem na sektor VIP-owski.

Ponadto do opcji zakupu biletów wprowadzić warianty z możliwością podniesienia ceny biletu o 20/50/100 za coś symbolicznego.

Spośród wszystkich którzy w ten sposób wesprą choć jednorazowo klub, przeprowadzić losowanie jakiejś nagrody na koniec sezonu.

Wprowadzić to rozwiązanie od następnego meczu. Niektórzy wstrzymywali się z zakupem karnetu do czasu wyjaśnienia sprawy z Meresińskim, bo istniało ryzyko, że zniknie razem z kasą za karnety.

Gdy królem i władcą był Cupiał, to mało który z bywalców stadionu myślał w kategoriach finansowej odpowiedzialności za klub. Mimo wszystko klub był w rękach wielkiego koncernu i ludzie traktowali wybór miejsca jako zwykły zakup. Nawet ci z prawdziwej klasy średniej nie mieli pojęcia jak pomagać klubowi bo nie było takiej potrzeby. Było miejsce jedynie dla tych wielkich, których stać było na reklamę. Zeszłoroczna akcja pokazała, że mamy wielki potencjał.

Teraz jest okazja a nawet konieczność by to trochę zmienić i wykształcić poczucie stałej odpowiedzialności za losy klubu tych średnio zamożnych. Warto zatem zainwestować w zmianę systemu biletowego.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 28.08.2016 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując