Cytat:
|
Nie wiem z jakiej racji ktoś pisze że Mały gra dobrze!? O jego grze nie można powiedzieć nic więcej ponad "Stara się"
|
Fakt ni gra wybitnie, ale gdyby nasi zawodnicy patrzyli do góry zamiast na piłkę to Małecki miałby wczoraj z 3 sytuacje sam na sam. Wdowczyk powiedział podobno, że przeliczył się z przyswajaniem nowych rzeczy przez zawodników i musi wrócić do podstaw. Myślę więc, że szybka gra z kontry przy dobrych dośrodkowaniach Pietrzaka, Małeckiego oraz Jovicia może się sprawdzić, wtedy nawet nie jest potrzebny wybitny śpd. Niestety zawodnicy muszą zrozumieć podstawową zasadę piłki nożnej, broni cała drużyna nie 4,5,czy 8 zawodników. Zwalnianie Wdowczyka byłoby teraz idiotyzmem, chyba że sam będzie chciał odejść. Na rynku brak dobrych trenerów, niestety nie oglądam niższych lig i nie wiem czy znajdą się tam jacyś ciekawi szkoleniowcy. Ja podałem swoją kandydaturę, chciałem sprawdzić jeszcze na stronie AP jakie mają licencje szkoleniowy, ale chyba już zniknęła ta opcja. Przed trenerem ciężki weekend, przez który będzie musiał podjąć kilka kluczowych decyzji. Jeśli zostanie ważne będzie wsparcie zarządu oraz zmienienie planu treningu. Tak jak wcześniej wspomniałem może niech ich nauczy biegać prze 90 min szkołą Maghata, czy Petrescu kosztem kilku meczy, być może ostatnich w których możemy pozwolić sobie na porażkę. Jak każdy widzi nasza liga pod względem motorycznym oraz ataku pozycyjnego wygląda słabo, więc zabieganie rywala i obrona przed nim nie musi być trudna do zrealizowania. Co do celów jakimi jest pierwsza 8, może niech drużyna się o to postara bez presji, a skupi na PP która jest najkrótszą drogą do europejskich pucharów.