Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2016, 10:14
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie Wolfy. Błędy Cupiała, które wiele osób tu krytykowało (zresztą, łącznie z Tobą), zadecydowały o wewnętrznej słabości naszego klubu, a także porażkach w walce o LM. Dzisiaj zbieramy ich owoce, w tym największego - sprzedaży klubu Mereszyńskiemu.

Przykre, że kieleccy piłkarze i radni okazali się w tym ostatnim mądrzejsi od Cupiała i jego pracowników.

Teraz trzeba trzymać kciuki za TS, by udało im się oczyścić atmosferę i znaleźć nowego kupca dla Wisły. Sami bowiem przyznają i mają świadomość, że długofalowo sekcji piłkarskiej nie zdołają utrzymać na godnym poziomie.

Pozdrawiam
Markus,nie zalewaj.Jakie bledy Cupial popelnil w walce o Lige Mistrzow ? On zle wylosowal Anderlecht (wtedy mocny,nomen omen z Hasim w skladzie...) czy Barcelone lub Real ? A moze przegral z Levadia ? Zle gwizdal w meczu z Panatha ? Czy kazal Majdanowi puscic zenujace bramki ?
Wiesz dobrze,jak i ja,ze Cupial od dawien dawna powoli zakrecal kurek z kasa Wisle,a ostatnie lata to juz bylo dryfowanie w nieznanym kierunku. Wielu z Was pisze,ze mogl sprzedac Wisle,tylko komu ? Naprawde wierzycie w te bajki dziennikarzy o roznych sponsorach,co to gotowi byli Wisle kupic i nasypac gore pieniedzy na srodku Reymonta ? A te wizyty roznych decyzyjnych u Cupiala,jesli byly,to doprowadzily tylko do zlosliwej (tak to traktuje) sprzedazy klubu golasowi,ktorego jednak - przypominam - uwiarygadnial Citko.
Cupial probowal roznych opcjii,dawal zarzadzac klubem roznym mlodym czy starym nazwiskom znanym w srodowisku pilkarskim Polski ale takze i zagranica,wszystko z mizernym skutkiem. Druzyna byla od lat przeplacona,porzadne inwestycje np. w baze nastapily zbyt pozno (fakt,moze i blad Cupiala,ale przypominam,ze wczesniej inwestowal w druzyne,wiec stad te mistrzostwa Polski,cos za cos), a potencjal marketingowy Wisly jest tym wyzszy,im wiecej sukcesow odnosi,nie odwrotnie.Kasy wiec bylo coraz mniej,a i Cupial w tych warunkach pokazywal,ze szczesliwej reki do ludzi nie ma.
Gdzie wiec byly Prezes popelnil bledy,tam popelnil,ale wszystko suma summarum sprowadza sie do pieniedzy,bo wiesz dobrze,ze w tym rozrywkowym biznesie,jakim jest pilka,potrzeba fury pieniedzy,sporo szczescia,patrz Legia,ktora wylosowala klub rugbytow czy krykiecistow z Irlandii.
tak czy siak,Cupiala nie ma,i teraz teoretycznie jest szansa na niepopelnianie bledow Cupiala przez innych... Wierzysz w to,ze bez pieniedzy potrafia to zrobic ? Zycze im szczescia,ale naprawde trudno mi sobie to wyobrazic,a te dyrdymaly plecione przez - niestety,takze obecny zarzad - innych o tym,ze Wisle stac na puchary... Pamietam Cie ze swietnych analiz (owszem polemizowalismy , ale to nie zmienia mojej wysokiej ich oceny) meczowych i poszczegolnych pilkarzy,wiec sam sobie umiesz odpowiedziec na pytanie,jaki jest obecny potencjal skladu Wisly...
Piszesz,ze TS ma oczyscic atmosfere,hmmmm... Na razie pomine to milczeniem,ale wyprostowanie finansow zapewne odbedzie sie przy pomocy sprzedazy pilkarzy - czy i teraz zaprotestujesz przeciw oslabianiu skladu jak za Cupiala ?
Sam wiesz,lub domyslasz sie,jak jest - prawda jest tragiczna,ale powoli dryfujemy ku nizszym ligom. Jesli nie znajdzie sie ktos kto wyprostuje finanse klubu (sponsor z gleboka kiesa),szybo wdrozy pomysly na znaczace wzmocnienie skladu oraz na polityke transferowa klubu na wiele lat do przodu - Wisla padnie,i nie pomoze to,ze wielu kolegow-kibicow,jak i moja skromna osoba,kupujemy martwe bilety po to,by wspomoc klub finansowo. Wczoraj kupilem2,na nastepny mecz kupie 4,choc nie mam odwagi zaproponowac komukolwiek pojscia na takie "widowisko",a sam mam zdecydowanie za daleko...
Pozdrawiam

P.S.

Dariook napisał(a):
Ty pijesz do mnie koleżko? Naprawdę?

To ja ci powiem...Znam swoje poglądy tak jak i większość udzielających się tutaj użytkowników je zna, są może one skrajne jednak stałe. Oj, nie jestem jakąś .......oną chorągiewką, dlatego mówię...sprawdzam!!!

Postawiłeś jakąś tezę, to teraz przedstaw dowody, że ja tak twierdzilem! Gdzie kogoś nazywam, ze nie jest kibicem, gdyz obnaża istniejącą meresinska patologię!

Z mojej strony przytocze moją wypowiedz z dnia 30.07.2016, 23:20 post nr 353 z tematu: "Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje"

Jak widać, miałem zdanie o kubusiu przed twoim śmierdzącym Knurą...

Piszę tego posta nie dlatego, by wdawac się z tobą w dyskusję. Uwazam, że na nią nawet nie zasługujesz...poważnie! Robię to tylko, zeby udowodnić, że jesteś kłamcą i siejesz tylko ferment na tym forum! Chcę, żeby każdy zobaczył, że .......isz farmozony i żeby każdy wiedział, ze ma do czynienia z jakimś pierd...kolaborantem.

Chcesz się obronić? To proszę o moje wypowiedzi, gdzie znajdują się potwierdzenia twoich farmazonów! Udowodnij albo zamilknij się gównoburzanie na zawsze!
qbbba napisał(a):Wyświetl post
Dotychczas myślałem, że idiotą jesteś wyłącznie na forum, ale nie mam już wątpliwości, że idiotą po prostu jesteś.
Skąd ten wniosek? A - po tym, co piszesz. B - po tym, jak piszesz (w sensie nie potrafisz posługiwać się językiem polskim).

Ale do rzeczy:

Czy pamiętasz, jak zjebałeś jednego z użytkowników, który zadał proste pytanie (zadał je po tym, jak TS zwołał konferencję ws. prób przejęcia spółki akcyjnej od Meresińskiego?). Ów użytkownik zadał wówczas proste pytanie: czy SKWK odcięło się kiedykolwiek od Miśka (pytanie jak najbardziej na miejscu, bo przecież SA trafia w dużej mierze w ręce SKWK). Twoja odpowiedź, jakże wyczerpująca i kreatywna (szacunek za samodzielne myślenie) brzmiała:

"Winił bym ich też za blamaż 0-4 w Barcelonie"

- Tutaj błysnąłeś kreatywnością i konstruktywnym komentarzem. Nie rozumiesz? Nie dziwię się.

Ale idziesz dalej. No i piszesz (w tym samym poście - w poście, gdzie jeden z użytkowników zadał pytanie: czy SKWK kiedykolwiek odcięło się od Miśka - w momencie przejęcia przez SKWK w dużej mierze decyzyjności w spółce akcyjnej, - jak najbardziej słuszne pytanie) znowu błyszczysz, i piszesz: "Kolego pepe72, naprawde swoimi wpisami nie pomagasz naszej Wiśle. Po co to robisz?"

Nie chce mi się pisać. Ty jesteś po prostu głupi. Tak po prostu. I tak w ogóle.
Qbbba,mam tego troglodyte na liscie ignorowanych od dawna,moja rada jest prosta - ignor,bo kazda dyskusja z nim,to sytuacja,w ktorej z osiedlowym menelem chcialbys dyskutowac o perspektywach rozwoju branzy alkoholowej na swiecie...
Ostatnio edytowane przez wyar : 27.08.2016 o godz. 10:17.
You'll never know...
Odpowiedz cytując