Revenge napisał(a):

Kto tu ma grać? A jest jeszcze Cywka. W zasadzie nie wiem czemu nie gra, w przeciwieństwie do tego co nie lubi biegać i Popovicia ma przynajmniej 2 asysty.
Moje pytanie, za co tu rozliczać Wdowczyka? Skład Wisły to dobry, bramkarz, 4 dobrych obrońców i Małecki.
A i przepraszam, zapomniałem o Mączyńskim. Wczoraj zagrał średnio. Ale to też pokazuje, że to nie jest typ piłkarza, który chwyci za mordę jakim był np. Sobolewski.
|
Generalnie uważam, że Wisła się obejdzie bez Mączyńskiego. Jak jest dość ciekawa kasowo oferta, to lepiej go sprzedać. Ma 29 lat i więcej za niego nie dostaniemy, niż będzie teraz oferowane. Tak samo można postąpić ze Zdenkiem i Guzmicsem. W zamian za to, chociażby na jakąś minipożyczkę do czasu wyklarowania się naszego sponsora (głęboko wierzę w to, że jakiś się pojawi) zatrudnić 3-4 piłkarzy, w tym większość do środka pola. Stilic - musowo. Ja bym dodał jeszcze Gergela i Dancha z Górnika, ale nie wiem czy taka opcja byłaby w ogóle możliwa. I wystarczy. Po prostu brakuje nam kreatorów gry z przodu, dlatego z 2 piłkarzy o konotacjach ofensywnych jest potrzebnych na już. Jeśli uda nam się posprzedawać w/w piłkarzy i zastąpić ich nieco tańszymi - w co głęboko wierzę, to z pewnością możemy się bić o utrzymanie. Tylko trzeba bardzo szybkich ruchów kadrowych. Wisła nie może upaść. SPONSORZY POŻYCZCIE CHOCIAŻ PIENIĄDZE, JEŚLI NIE CHCECIE WEJŚĆ W PEŁNI W FINANSOWANIE! GŁĘBOKO WIERZĘ, ŻE ISTNIEJECIE