Wyświetl pojedynczy post
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2016, 01:17
Szukamy przyczyn porazek w roznych sferach dzialania klubu, a moim zdaniem kluczem do obecnej zlej sytuacji sportowej jest fatalna polityka kadrowa Wisly w ostatnich latach. Wszystkie druzyny sie rozwijaja, wietrza szatnie, po prostu szukaja nowych zawodnikow ktorzy dadza nowa jakosc. U nas tego nie ma. Niech swiadczy o tym fakt, ze z fenomenalnej drużyny Lecha ktora zdobyła tytul w 2010 roku nie ma tam juz nikogo, a u nas w pierwszym skladzie gra 4 zawodnikow, ktorzy swietowali tytul w 2008 r.!!! Z calym szacunkiem dla nich ale futbol idzie do przodu, a ich metryka wskazuje coraz wiekszy bagaz przezytych lat. Od tego sie nie ucieknie. Ja to mozliwe ze jestesmy uzaleznieni od Brozka od 10 lat? Przeciez normalny klub w tym czasie mialby 5-6 klasowych napastników. To samo na srodku obrony. Odejdzie Głowa, a my nie mamy nikogo kto moglby go zastapic. Boguski nadaje sie juz tylko do LKS Łomża, szkoda slow na jego temat. Transfery letnie to kpina, bo Mojta totalnie nie umie grac w pilke. Jedyna jego zaleta jest kopniecie pilk stojacej, co juz duzo o nim mowi. Gosc ma takie braki techniczne ze to hit ze znalazl sie w E-klasie. Wszelkie udane transfery w ostatnich latach bardzo szybko konczyly sie odejsciem tych zawodnikow i to za darmo. Stilic czy Wolski znajdowali sobie kluby a Wisla nie miala z tego ani grosza. Pokazuje to fatalna polityke, ktora od dluzszego czasu niczego dobrego nie zwiastowala. Kazdej druzynie trzeba swiezej krwi, wiele zespolow na tym dobrze wychodzi. Chocby taki Slask ktory naprawdę jest aktywny w tym oknie. Wisla stoi w miejscu i jestem pewien ze z tymi zawodnikami nie ruszy juz ani razu.