Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2016, 11:53
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, że wymówki o kolejkach są głupie, ale trzeba się z tym pogodzić, że tak jest. Wisła powinna dążyć do tego, żeby jak najwięcej kibiców wyrobiło kartę kibica. Tym bardziej, że wyrobienie karty daje możliwość odnawiania jej już przez internet.

Myślę, że dobrym pomysłem byłoby organizowanie np. w przerwach na reprezentację sparingów z drużynami z miast, z których ludzie jeżdżą również na Wisłę (np. Dalin Myślenice, Skawa Wadowice, Skawinka Skawina, BKS Bochnia itd.), gdzie oprócz promocji klubu można by zaaranżować jakiś mobilny punkt wyrabiania kart. Przecież zabranie ze sobą 2 laptopów, jakichś drukarek i stolika turystycznego raczej nie jest zbyt skomplikowane.

PS. Wszystkie wielkie kluby się promują, te największe głównie przez tournee po Azji. Wisła natomiast powinna się pokazywać w "swoich" miejscowościach.
Dokładnie. Tyle, że to o czym piszesz, albo czyjś pomysł o organizacji wirtualnego sektora dla kibiców z zagranicy lub takich, którzy nie mogą przyjść na mecz i świadomie kupują jedynie bilet, to ABC fajnie i dobrze działającego marketingu. Takie must have, które każda firma powinna wykonywać. Wyjście do klienta, zabieganie o niego. Ale tego u nas po prostu nie ma, bo też nie ma marketingu.

Plakaty, treści na stronę, liczniki, kontent w mediach społecznościowych - to jest administrowanie aktualnościami. To nie jest żaden marketing.

Jeśli produkt sam w sobie nie jest na tyle atrakcyjny, aby przyciągnąć ludzi to musi być wykonana ogromna praca właśnie w obszarze promocji, kreatywnego marketingu, reklamy. Tu nie ma żadnej filozofii pod tytułem dlaczego frekwencja jest taka, a nie inna.

Ale krok po kroku.. Systematycznie, najpierw priorytety, później czy to pod egidą TS czy innego inwestora, budowanie profesjonalnych działów klubu.
Odpowiedz cytując