|
Uważam, że należy zatrudnić jakiegoś młodego rzutkiego prezesa z dobrym CV, nawet za jakieś przyzwoite pieniądze, plus ze dwóch ludzi z entuzjazmem do marketingu, bo jak ja patrzę na ludzi z TS to pomimo mojej aktualnej wdzięczności, to mam wątpliwości, czy oni są w stanie to ogarnąć, bez obrazy. Nawet to forum kipi od dobrych niewykorzystanych od lat pomysłów (sklepik, pamiątki, crowdfunding etc.)
Mam ogromna nadzieję, ze nie będzie jakiegoś czarnego PR, a i ludzie z TS i okolic nie dadzą pretekstów do tego, wtedy o sponsorów nie powinno być wcale tak trudno, niewykorzystany potencjał marketingowy w Wiśle jest ogromny, wystarczy spojrzeć na liczby, ile ludzi w tv chce oglądać mecze Wisły (nawet grającej padakę) w porównaniu do innych klubów. Trzeba tylko chcieć te pieniądze podnieść.
Niestety, sytuacja teraz jest taka, że poważnie rozważyłbym sprzedaż Mąki i Ryśka, jeśli faktycznie są kupcy, za ok. 30% pieniędzy kupić jakiegoś jednego kreatywnego zawodnika do środka pola (bo bez tego trudno się będzie nawet utrzymać), a za resztę plus uzyskać płynność, żeby nie dawać pretekstów do rozwiązywania kontraktów.
Dobrze będzie. Musi być.
|