Bronex napisał(a):

|
Niewątpliwie sytuacja jest i będzie trudna. Klub sportowo ,w formacie ekstraklasowym,jest na dnie. Finansowo zresztą również. Teraz szukanie sponsorów to będzie tylko opieka paliatywna. Polska niestety jest takim krajem gdzie bardzo ciężko znaleźć kapitał. Rodzimych przedsiębiorców z sensowymi finansami jest bardzo mało. Polacy to naród wciąż bardzo biedny, który nie ma kasy na rozrywki w skali miesiąca (stabilna wysoka frekwencja meczowa - odpada). Korporacje zachodnie nie mają w tego typu przedsięwzięciach żadnego interesu. Spółki skarbu państwa to sprawa śliska bo wymaga jednak dojść i stabilnej sytuacja politycznej. Krótko napisawszy Wisła przez 3 tygodnie była w bardzo wielkich opałach ,teraz jest w wielkich opałach. Kryzys można też wykorzystać produktywnie. Do poukładania wielu płaszczyzn funkcjonowania klubu na nowo. Jednak czy ludzie TS-u są do tego zdolni? Nie mnie to oceniać. Obawy mam. Co do Meresińskiego to odnoszę wrażenie ,że w tym duecie z Citko to ten drugi był głównym zawiadowcą tylko jak zobaczył co się święci to pierwszy przytomnie spier..lił , wytykają gimbusa palcami i zatykając nos. Coś czuję ,że Meresiński to jeszcze na tym całym bujaniu łódką zarobił. PS. A propos dziennikarzy... to miarkujcie hejt. Dzięki ich działaniu udało się szybko ten duet kombinatorów prześwietlić i wykopać.
|
O tak, sytuacja była bardzo trudna ale w tej kwestii nie wiele się zmieniło. Oglądając z wielkim zainteresowaniem konferencje prasową TS, odnoszę wrażenie że z spadliśmy z deszczu pod rynnę a raczej może z rynny pod rynnę. Zestaw Panów wypowiadających się na konferencji może poza PDS, to mieszanka śmieszno i straszno. Panowie przy całej ich miłości do Wisły to zestaw (obym się mylił) na A klasową drużynę a nie na poważny klub. Pan Szymański to wielki kibic, ale to co mówił i w jaki sposób mówił woła o pomstę do nieba, a wszystko okraszone wzrokiem Pana Przewodniczącego dopełniało przekazu.
Zgadzam się że Wisłę należało ratować z rąk gimnazjalisty i jeśli się udało to mimo wszystko jest dobra najlepsza informacja dzisiejszego dnia.. ale pomimo panującego tu dziś zachwytu to przeraża mnie fakt że klubem rządzić będą Panowie pośrednio lub bezpośrednio odpowiedzialni, za race, dziwnej maści protesty, awantury na trybunach, zastraszanie kibiców mających inne zdanie (choćby w kwestii zgody z Ruchem).. że o innego rodzaju występkach nie będę wspominał.. i nie przekonuje mnie opowiadane o wielkiej jedności, hasłach Wisła to My, bo mam przemożne wrażenie że w ich rozumieniu MY to nie wszyscy Kibice tylko wybrana grupa interesów.
Obym się mylił, i musiał to odszczekać!