dj_ibutti napisał(a):
|
Czy Ciebie na prawdę martwi to, żeby ten sk****yn, gimnazjalista odzykał swoje pieniądze?
|
A gdzie ja napisałem, że manie to martwi? Po prostu jak wszystkie strony mają interes w zawarciu jakiejś umowy, to łatwiej jest ją zawrzeć. Chyba nie zaprzeczysz, że dla JM korzystniejsze byłoby sprzedanie klubu jakiemuś podmiotowi (np. Smolny), a nie oddanie TS, więc pewnie do tego będzie dążył?
dj_ibutti napisał(a):
|
O ile oczywiście cokolwiek swojego zainwestował, bo jakoś dziwnie mam wrażenie, że "pożyczył" sobie z kasy klubu....
|
Bardzo możliwe, że póki co wyłożył, nazwijmy to, nieswoje pieniądze, co nie zmienia faktu, że cały czas ma zobowiązania względem TF odnośnie dalszych spłat. Przez sprzedaż klubu umowa między JM, a TF nie wygaśnie. Można jedynie scedować zobowiązania JM na nowego właściciela za zgodą TF. Przy opcji ze Smolnym TF pewnie by na to przystała, bo zapewne jest on w większym stopniu wypłacalny niż JM.
dj_ibutti napisał(a):
|
Hmm zastanówmy się dlaczego TS się śpieszy do przejęcia klubu? Może dlatego, że jeszcze tylko przez tydzień.może sprzedać zawodników i zapewnić przejściową stabilizację klubu? Dopóki nie ma zarządu, nie można podpisać.transferu. Niestety Mąka jest trochę w sytuacji Moskala, lata temu, nie chce odchodzić - ale musi to zrobić dla dobra Wisły.
|
Jeśli Wisłę przejmie TS, to jasne jest, że konieczne jest szukanie środków. Nie wiem natomiast jak wygląda zaplecze finansowe Smolnego. Może się okazać, że taka wyprzedaż nie byłaby konieczna, co byłoby dla nas bardzo optymistyczne. Oczywiście nie mam tu na myśli względów sportowych, bo to w tej chwili sprawa drugorzędna, ale względy finansowe. Każda pozycja niżej w tabeli to kolejne uderzenie w budżet.
heoij napisał(a):

|
Sorry za OT, ale mam pytanie odnośnie Smolnego: gość jest związany ze Szczecinem od wielu lat, wspiera Pogoń finansowo od IV ligi, jest jej udziałowcem, więc tak na chłopski rozum po co mu drugi klub?
|
Sprzedałby udziały w Pogoni, a przejął klub, który daje większe możliwości. Tutaj masz ciekawy wywiad ze Smolnym, m.in. na temat tego, że brak stadionu skutecznie hamuje rozwój klubu:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...329,1,956.html