Pytanie czy ktoś ma informacje ilu ludzi zrzeszają stowarzyszenia związane z Wisłą

Nie znalazłem nigdzie info.
Więc może jeszcze raz. Jaki mam/miałem plan działania.
1. Petycja która ma na celu niezobowiązujące zebranie liczby chętnych do finansowego wspierania klubu w sposób ciągły.
2. Po zebraniu dużej grupy ludzi zaczynamy to ubierać w ramy formalno-prawne
3. Nowy 'twór' działa na zasadzie:
- kibic rejestruje się na stronie i deklaruje wpłaty
- przy deklaracji jasno określa cel na który mają być przeznaczone jego pieniądze
- wybiera np. z:
a) Akademia
b) Opłaty za użytkowanie stadionu
c) Opłaty licencyjne
same 'czyste' rzeczy by każdy kibic był pewien iż jego środki są przeznaczane na funkcjonowanie klubu, a nie trafiają do kieszeni właściciela, lub nie są 'przejadane' przez administrację.
Cała sytuacja jest regulowana umową pomiędzy tym nowym 'tworem' a Klubem.
W kwestii obsługi, nie potrzeba sztabu ludzi do zrobienia tego, wystarczy trzech - prawnik (podpisanie umów), finansista (zawarcie umowy z bankiem) i informatyk w celu stworzenia portalu.
Mamy XXI wiek. Tak, dobrze zorganizowany portal będzie potrafił ogarnąć płatności masowe, przeksięgowania do klubu, rejestracje użytkowników, blokowanie/odblokowywanie dostępu przy wpłatach, transparentność finansów w postaci zestawień ile zostało wpłacone, ile i na jaki cel wpłynęło do klubu.
Nie widzę tu konfliktu interesów z kimkolwiek, ludzie wpłacają na określony cel funkcjonowania klubu, niezależnie od tego kto będzie właścicielem. Poza JM bo nikt chyba nie skusi się na wpłatę
- z czasem gdy już sytuacja się unormuje będzie można rozmawiać z nowymi władzami o pewnych przywilejach wynikających z dofinansowania Klubu przez kibiców. Ale na razie myślmy o Wiśle nie o zniżce na kiełbasę na stadionie.
Ale wszystko odbija się od ludzi. Jeśli będą nas tysiące ma to sens. Przychodzi Pan X chcący kupić klub, dostaje od nas kibiców jasne info w postaci deklaracji wsparcia, jeśli będą nas tysiące wpłacających nawet po 10zł miesięcznie bardzo wymiernego wsparcia finansowego co może zaważyć o decyzji wchodzić do Klubu czy nie.