Wyświetl pojedynczy post
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 19:22
Po pierwsze - wiem,.że po forum na którym kibice ciągle mylą Cupiała z Ciupiałem, Boguskiego z Boguckim i Reymana z Reymontem, nie powinienem się wiele spodziewać, ale:

SKWK =/= TS WISŁA =/= WSH

Po drugie - wiem, że dla Was Wisła to tylko piłka nożna, ale tak nie jest. TS Wisła to ogrom sekcji (!) sportowych i lata sukcesów na różnych arenach - jak choćby w żeńskiej koszykówce, czy w "wykształceniu" kilkunastu olimpijczyków.

TS to także 110 lat tradycji i 110 lat zarządzania klubami sportowymi.

W końcu - przyjmijcie to wreszcie do wiadomości. To Ci "smutni panowie" wyprowadzili TS na prostą. To oni znacząco oddłużyli klub, czy wykorzystali nieużytki do robienia pieniędzy - parking, siłownia, grille. Dzięki nim TSW jeszcze istnieje, a co więcej jest w znacznie lepszej sytuacji finansowej niż S.A.

Czy podoba mi się scenariusz w którym TS przejmuje sekcję.piłkarską ?
-Tak. Dlaczego? Bo Ci ludzie mają Wisłę w sercu i nie pozwolą jej zginąć. Nie mają grubych portfeli, ale mają know-how jak zrestruktoryzować klub i wiedzą gdzie szukać sponsorów.

Ale Wy wolicie Wojciechowskiego, bo na dzień dobry Wam kupi Stilica. A że po x miesiącach mu się znudzi i .......nie wszystkim, to mniej istotne. Najwyżej się.kupi licencję od Termalici.

Ludzie, czy Wy się słyszycie? Nastraszył Was ktoś jakimiś "dantejskimi" scenami w TS, jak to Misiek rządzi światem i terroryzuje ludzi na siłowni, a prawda jest taka że kto bywał w Extreme Fitness, czy choćby przebywał w tzw. Nowej Hali - przed i po "wrogim przejęciu", ten wie, że WSP to po prostu dobry biznesplan, poparty inwestycjami.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS