Wyświetl pojedynczy post
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 18:44
https://www.laczynaspilka.pl/federac...-wisly-krakow1

O tym oświadczeniu Bońka było dzisiaj w Radiu Kraków. Krótka audycja była generalnie w jednoznacznym tonie: "zabierzmy Wisłę temu pajacowi". Pojawił się apel do krakowskich biznesmenów, aby zareagować i Wisłę odkupić, bo jest tego warta. Rzecz w tym, że JM musi chcieć się jej pozbyć. I moim zdaniem jedyną drogą do tego jest zrobienie maksymalnej nagonki, której treścią będzie jednoznaczny fakt: WSZYSCY CHCĄ, ŻEBYŚ STĄD WYPIERDALAŁ. Ale do tego potrzebna jest jedność. I srał pies SKWK, oni nic tu nie zrobią, dopóki ich interesu są niezagrożone. Ale uważam, że działacze, byli piłkarze i DZIENNIKARZE, którzy jak nigdy są za Wisłą w tym momencie, to jest wystarczająca siła.
Ze swojej strony mogę zaoferować próbę zaangażowania w to Radia Kraków. Mam ze dwie znajomości tam, może podejmą temat. Ale wcześniej muszą być jakieś konkrety - bo co im powiem? Kibice chcą coś zrobić, ale nie wiedzą, co i nikt nie chce wyjść przed szereg? Wydarzenie na Facebooku to podstawa absolutna - tak uważam.

Edit: Jeśli prawdą jest, że SKWK/WSH dążą do tego, żeby przejąć Wisłę (co moim skromnym zdaniem jest bardzo realne i przerażające), to żadne akcje nie pomogą. Choćby się kupiec znalazł, choćby Meresiński chciał opchnąć (a coś czuję że już niedługo zechce, tak mu już dupa płonie), to SKWK do tego nie dopuści. Każdy potencjalny kupiec zostanie poinformowany, że będzie miał z nimi pod górkę i tyle - odechce się ratowania Wisły.
I to mnie przeraża, bo Wisła pod rządami tej zgrai będzie podobnie prosperować, ale różnica jest zasadnicza: JM to ....a, nie ma z Wisłą nic wspólnego i można do wykurzyć. Ich już nie. To taki nowotwór, który zżera organizm, nie produkując nic wartościowego (poza kokainą ), i którego nie da się usunąć bez uśmiercania pacjenta.

Boże, chroń Wisłę!
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 19.08.2016 o godz. 19:51.