Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2016, 09:52
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Po co przy takim założeniu TFK zlikwidowała zadłużenie Wisły w kwocie 62 mln zł oraz zredukowała zadłużenie zewnętrzne o dalsze kilka milionów złotych ?
Gdyby był plan taki jak opisujesz powyżej, to przecież TFK "zarządzałaby" upadłością Wisły jako główny wierzyciel upadłego w Radzie Wierzycieli.....
Bo Cupiał miał wewnątrz TF oponentów którzy nie chcieli widzieć wisły w grupie TF. Oni szukali inwestora i nie chcieli widzieć i wierzyć że jest to słup, choć było to oczywiste. Zadbali jednak o dupochrony w postaci gwarancji bankowych i listów intencyjnych by uwiarygornić przed Cupiałem Meresińskiego.

Bez znaczenia czy gwarancje są czy ich nie ma - IMO obecnie tymi gwarancjami można sobie posladki podetrzeć bo nikomu do czego nie są potrzebne. Spełniły już swoją rolę tak jak Citko.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA