Wyświetl pojedynczy post
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2016, 17:38
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie. Wiekszosc tutaj piszacych przyzwyczaila sie do pieniedzy Cupiala jak do cycka matki. Cycka nie ma i placz, gdzie pieniadze, chcemy transferow, sponsorow, akademii, zadamy, wymagamy, sramy w pieluchy w zamian i najlepiej niech ktos jeszcze po nas posprzata.
Ja jeszcze dodatkowo zwrócę uwagę na jeden aspekt.
Jak za Cupiała zdarzało się poszaleć z transferami (początkowe lata lub później za Holendrów) to ostatecznie można było liczyć na to, że Cupiał się podąsa, zwolni dwóch trenerów, ale potem kasy dosypie (niby to było pewnie zapisywane jako wewnętrzny dług wobec TF, ale potem umorzone).

Natomiast ze strony tego drobnego cwaniaka na to bym nie liczył, choćby z tego powodu, że tych pieniędzy zwyczajnie nie ma. Więc jak usłyszałem o tych mitycznych pięciu transferach i zobaczyłem chwilowy entuzjazm na forum, to trochę się wystraszyłem. Bo jak dług będzie rósł i ten świetny plan biznesowy, jaki sobie ten koleś na serwetce w knajpie napisał razem z Citko nie wypali, to skrupułów żadnych miał nie będzie, żeby tym pieprznąć, a dla nas to będzie oznaczało spiralę w dół (kontrakty nowych piłkarzy). Więc ja chciałbym jeden transfer np. ofensywnego pomocnika, który pozwoli nam zrealizować podstawowy cel na ten sezon, czyli się utrzymać i przedłużać nadzieję, że karta się odwróci.