|
Panowie, nie chcę z siebie robić paranoika w czapeczce z folii aluminiowej ale pytania w tym wywiadzie są takie cukierkowe jak w wywiadzikach dla celebrytów podczas tzw. "press tourów".
Owszem, kilka pytań o wyroki, nawet nibyasertywne "a jakieś konkrety?", pada znów jakiś ogólnik i pan Skwierawski odpuszcza zmieniając temat.
....a, przez miesiąc po przejęciu klubu facet milczy i nagle udziela wywiadu z przesłaniem "wszystko jest pod kontrolą, mamy dużo pracy, rekrutacja do super lokalnej ekipy z Wisłą w sercu trwa". Wywiad ukazuje się dzień po tym jak na największym forum kibicowskim ludziom puszczają nerwy i zaczynają się niemrawo organizować do wycieczki na stadion.
Nagle dostajemy przesłanie, że JM to fajny koleś, wrażliwy i inteligentny, pełen skruchy, który trochę w życiu narozrabiał ale ma łeb do biznesu i kocha piłkę a do Wisły ma słabość.
Może to nie jakiś spisek, może po prostu słabe dziennikarstwo. Zabrakło, jak to mówią Anglicy, "address the elephant in the room": czemu pan milczał przez te tygodnie i z każdą godziną milczenia reputacja Wisły spadała coraz bardziej na pysk? czy finanse klubu będą transparentne? usunie się pan w cień- razem z kasą?
Błędy młodości? Błędy młodości to iść na browara do parku- zamiast na lekcje matematyki. Albo przyłapanie z lufką. Błąd młodości to dać się przyłapać na ściąganiu na maturze- a nie na fałszowaniu jej.
Kolesie kręcili wały na dziesiątki milionów a on nie był wszystkiego świadomy- to czego nie będzie świadomy kierując Wisłą z takiego czy innego lipnego stołka (lub nawet bez niego)?
To są tezy i pytania które chcę zobaczyć w wywiadzie i dopiero odpowiedzi na tak postawione kwestie mnie ewentualnie uspokoją.
Czemu udziela wywiadu jakiejś popierdółce piszącej o tym, że kadra gra na playstation zamiast komuś, kto siedzi w klimatach okołosportowych, zna światek Krakowski i ligowy?
Cóż, takie czasy, sam nie wiem czy przemawia przeze mnie paranoja czy czujność.
Ostatnio edytowane przez Baryl : 17.08.2016 o godz. 10:47.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
|