Nie chciałbym przeszkadzać w wymianie pomysłów, ale kilka takich cytatów przykuło moją uwagę:
Cytat:
|
Więc błagam Was, niech ktoś zorganizuje wydarzenie na FB - manifestację z conajmniej 2-tygodniowym wyprzedzeniem, ale niech to będzie poważny organizator, który zgłosi manife w UM
|
Cytat:
|
wg mnie trzeba zaczac dzialac TERAZ, chociazby zalozyc wydarzenie na facebooku.
|
Cytat:
|
akcję na FB musi założyć albo admin tej strony ewentualnie wislaportal.
|
Cytat:
|
Błagam, niech ktoś to zorganizuje! Ktoś, kto ma więcej czasu niż ja (jestem bardzo zapracowany).
|
Nie obraźcie się... ale to poniekąd pokazuje dlaczego stadion jest pusty, a planowanych budżetów nigdy nie domknięto.
Wysyłacie ludzi na manifestacje, chociaż sami przyznajecie, że przydałbym się ktoś kto zna realia, dając tym samym jasno do zrozumienia, że jednak wiedza jest niepełna. Gdyby doszło do bezpośredniego starcia między ludźmi którzy się zbiorą (bo jak to w tłumie bywa sporo różnych emocji, interesów i zdań), weźmiecie za skutki odpowiedzialność?
Lucjusz ma sporo racji. Warto więc, moim skromnym, zdaniem zacząć od podstaw, zacznijcie interesować się tym, co dzieje się w klubie realnie, a nie internetowo (wyłącznie). Zacznijcie częściej chodzić na mecze. Rozmawiać z ludźmi, myśleć i wyciągać wnioski. Zobaczcie, co piszą w innych tematach znani użytkownicy z różnymi pkt. widzenia.
Jeżeli macie problem z tym, że kasa wpada do Meresińskiego, myślcie o innych sekcjach czy wspieraniu innych wiślacko-kulturalno-patriotyczno-sportowych inicjatyw. Była i jest tego cała masa. Od obchodów 100 lecia, przez wikiencyklopedię Wiślacką itp. Poznacie sporo ludzi i nowe opcje w klubie, z którymi będziecie się spotykać i rozmawiać. Prędzej czy później Meresiński musi się wypowiedzeć, jaką ma wizję i czy ma miejsce na pomysły nowe i sięgające podstaw. Może to być okazja dla Was, żeby wykazać się wtedy inicjatywą i pomysłami.
Póki co, zastanawiacie się nad zbiórką i wsparciem finansowym. Sami nie macie pewności gdzie i jak te pieniądze miałyby zostać spożytkowane i czy będzie nad tym, jakakolwiek kontrola w postaci publikacji czy raportów z dostępem dla zaangażowanych.
Cytat:
|
Mnie zarzuty nie obchodza mnie obchodzi to co zrobi z Wisłą jak bedziemy ok to dla mnie może kraść jego prywatna sprawa.
|
W sensie, że po przejściu progu drzwi wejściowych do klubu człowiek staje się altruistą ?