Davey777 napisał(a):

|
Jaki sponsor da kase takiemu komuś jak JM. Tym bardziej że podobno znikneły 4 mln od BC na zaległe wypłaty. Ten JM to oszust, wszystkie jego interesy to wałki. Jedyna nadzieja w tym że bedzie chciał sprzedać klub, tylko czy znajdzie sie chetny
|
Też ciekawa sprawa z tymi 4 milionami. Skąd takie info?
Cytat:
|
Wczoraj informowaliśmy, że Tele-Fonika na pożegnanie z klubem spłaciła zaległości w wysokości 4 milionów złotych. Na koncie klubu zostały pieniądze, które miały trafić do zawodników, trenerów i pracowników tytułem zaległych wynagrodzeń za czerwiec i lipiec. Mimo wystawionych przez nich faktur, tak się jednak nie stało. Zostali tylko poinformowani, że nastąpi to w przyszłym tygodniu. Sprawa dotyczy tych pracowników, którzy z klubem mają podpisane umowy jako jednoosobowe firmy. Pieniądze otrzymali natomiast etatowi pracownicy administracji, ale oni w Wiśle stanowią zdecydowaną mniejszość.
|
Cytat:
|
Tymczasem z Wisły dochodzą niepokojące wieści, że Meresiński kazał przelać na swoje konto z klubowej kasy 400 tysięcy złotych. Tym dziwniejsze to działanie skazanego prawomocnym wyrokiem nowego nabywcy słupa "Białej Gwiazdy", że 4 miliony złotych przekazane na odchodne przez Cupiała miały być przeznaczone na uregulowanie zaległości wobec zawodników, sztabu szkoleniowego i pracowników klubu z Reymonta.
|
Czyli:
a) TF spłaciła w całości swoje zaległości względem Wisły
b) rozumiem że nasze obecne pensje miesięczne oscyluja w okolicy do 2 milionów żł
c) Meresiński zrobił sobie pożyczkę wysokości 0.4 miliona. Poszła jako czesc transzy za klub do Cupiała lub na inne zobowiązania M. Jesli była to kwota na jedną z trzech transz, transze były równe i nie zaangażował środków własnych to mamy 1.2 miliona. Ktoś orientuje się kiedy kazał przelać na swoje konto a kiedy przelał transze Cupiałowi?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA