Wyświetl pojedynczy post
RadekKRK
Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2016, 21:12
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wiedziałem, że może pojawić się taki głos - nie o majątek mi jednak chodziło i napisałem to z przymrużeniem oka
Jeżeli źle zrozumiałem to przepraszam.

Teraz poszukałem w google i wyczytałem, że W. Włodarski miał szereg procesów cywilnych z Dariuszem Michalczewskim. Chodziło o prawo do napojów TIGER.
Po zerwaniu współpracy z ex pięściarzem, W.Włodarski wprowadził produkt, który już nie przedstawiał na puszce wizerunku Dariusza Michalczewskiego, jednak nadal miał w nazwie Tiger, bodajże Black Tiger.

Michalczewski po zerwanej współpracy chciał aby napoje nie posługiwały się nazwą TIGER, wyszedł z założenia, że ta nazwa jest z nim trwale powiązana.
Włodarski uznał, że skoro umowa zerwana to nie będzie się posługiwał do promocji wizerunkiem Michalczewskiego, ponieważ już nie ma do tego prawa. Stanął jednak na stanowisku, że TIGER to nazwa w której promocję jako napoju energetycznego włożyć zbyt duże pieniądze aby zakończyć projekt napoju energetycznego pod tą nazwą. Wszakże Michalczewski nie ma patentu na określenie TIGER. Prawnicy W.Wlodarskiego złożyli wniosek do Urzędu Patentowego o opatentowanie nazwy Black Tiger i Urząd się zgodził. Powstała batalia prawna. Michalczewski twierdzi, że TIGER to jego określenie i napój Black Tiger narusza jego prawa. Włodarski twierdzi, że skoro Urząd Patentowy zgodził się na taką nazwę to dlaczego miałby z niej nie korzystać?

W pierwszej instancji Sąd stanął po stronie Michalczewskiego.
Tak więc zgadzam się, że Włodarski ma procesy sądowe. Jednak są to obecnie spory innego kalibru i o innym wydźwięku medialnym, nie tak kompromitujące jak podrobione świadectwo.
Włodarski ma również szereg firm, które mogłyby się reklamować na spodenkach bądź koszulkach. Część budżetu, który jest przeznaczony na marketing tych firm, mógłby zostać przesunięty na sponsoring klubu.
Nie jest to wymarzony kandydat, jednak w obecnej sytuacji, ktoś jak najbardziej do zaakceptowania.