Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2016, 14:51
nesta napisał(a):Wyświetl post
@Klemba tez napisał, że jemu nic nie wiadomo o odejściu Citki. A on jako jedyny z mediów ma z nimi kontakt w tym momencie.

Oby, bo MC to jedyne czego sie można chwycić w tym momencie z nadzieja na lepsze.
Nie wiem na czym opierać miałaby się ta nadzieja. Citko niczego dobrego nie jest gwarantem, poza tym że obocność kogokolwiek znającego się na transferach, jest niezbędna do restrukturyzacji klubu - wymiany zawodników na innych.

Więc na chwilę obecną w zasadzie bez znaczenia czy będzie w klubie Citko, Hajto czy niezatapialny Kapka. Transfery poszły się 'paść', z racji braku pieniędzy a za Citka nie idą ani specjalnie mocne kontakty, ani jakies wyjątkowe pomysły. Gdyby Citko na prawdę miał cos do powiedzenia, gdyby miał silną pozycję, gdyby wierzył w swoją misję, dawno wypowiedziałby się na konferencji, nawet by ją sam zorganizował. Wdowczyk nie ma problemów by wystąpić przed kamerami. Wie co ma mówić, wie po co jest. A Citko?

Dla mnie Meresiński potrzebował doradcy i pomocnika podczas operacji kupna klubu piłkarskiego ponieważ w tej materii jest kompletnym dyletantem. Citko był wolny, został wzięty. Stąd prasa pisała 'Citko z Meresińskim kupują klub' bo gdyby nie Citko, Meresiński nie wiedziałby co kupuje. Siłą rozpędu Meresiński, zaznajomiony z aktualną profersją Citki, zaproponował mu marchewkę pt. 'prowadzenie klubu'. I stąd na świeczniku Citko. Z łapanki.*

Edit:
* Bardzo chciałbym wierzyć że jednak wybór Citki jest wyborem przemyślanym. Że meresiński miał kilka kandydatur, że rozmawiał z nimi, że (i tutaj będzie dowcip sytuacyjny) zrobił chociaż konkurs świadectw.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 15.08.2016 o godz. 14:59.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA