Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2016, 14:16
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Jak to na dzień dzisiejszy wszystko składam do kupy, to wychodzi mi, że:

1. Naciskany przez banki i być może również zarząd TF, Cupiał, w obliczu braku jakichkolwiek ofert kupna Wisły,zwyczajnie po ludzku zmęczony klubem, zniechęcony latami niepowodzeń postanowił ją opchnąć za wszelką cenę i byle komu. Po ludzku odpuścił, doszedł do kresu.W dupie miał przyszłość Klubu, zwyczajnie podjął decyzję, że "pas, dobranoc, niech się dzieje co chce".
Poziom desperacji najlepiej ilustruje fakt, że tak naprawdę Cupiał zapłacił Meresińskiemu, żeby ten zszedł z drzewa i Wisłę kupił. Przecież ten geszefciarz płaci za Wisłę pieniędzmi TF...
.
To były dobrodziej nie mając kupców na Wisłę nie mógł oddać Wisły TS-owi? Tylko tak nas "umiłował" że nas w niezłe gówno wpakował na koniec?

TS to nie jest dobry wybór - ale to jest mimo wszystko normalny wybór który dawałby jakąś nadzieje! A Cupiał zagrał w chuja z kibicami (bo się znudził) i oddał jakiemuś przekrętasowi Wisłę jeszcze mu dopłacając! A to ci numer! No panie Bogusławie - wielkie brawa!

Dla mnie w tym wszystkim jest ciągle pytanie - mam dość Wisły - czemu nie oddaje do TS. Czemu tego nie zrobił?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...