Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2016, 18:38
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Czy zauważyliście jedna informację z klubu (no dobra plotkę, bo teraz wychodzą stamtąd prawie same plotki), że Meresiński i Citko byli zdziwieni ciężką sytuacją klubu, jak już zapoznali się z papierami w jakimś tam stopniu?
Może tu odpowiedź na pytanie dlaczego sprzedano Wisłę takiej osobie. Sprzedano z pełną premedytacją i wiedzą, że skończy się to dzika awanturą i odwróceniem uwagi od zarządzania klubem w ostatnich latach? Każdy szanowany przedsiębiorca mógłby przetrzepać papierki i zrobić konferencję prasową na ten temat, a Meresiński to na starcie jest spalony z taką kartoteka.
Myślę, że do TF i BC nikt by nie miał pretensji, bo zawsze były zderzaki w zarządzie WK S.A., ale nawet gdyby - to co z tego? Raczej wszystko się tu zgrało - byli chętni kupić, którzy nie nalegali na dokładny (!) audyt [przecież takie rzeczy, jak sprawdzanie papierów trwa, kosztuje. Myślisz, że ktoś rozsądny przejąłby klub, wiedząc, że za kilka dni może utracić licencję? A jeżeli to rutynowe zgłoszenie - to czy przejąłby, będąc niegotowym do zgłoszenia?] i chętni sprzedać, którzy woleli nie dopuszczać do dokładnego audytu.

Raczej rozegrało się tu wszystko na zasadzie don't ask, don't tell.

Z tymi pensjami, czterema milionami itd. - wydaje mi się, że to plotka. Naprawdę zdziwiłbym się, gdyby tu rozegrano aż tak bezczelny numer. Po weekendzie okaże się, że byli tak zajęci kompletowaniem dokumentacji i zarządu, że nie mieli czasu puścić przelewów. Doba ma tylko 24h, a MC swój drugi biznes, no we dwóch się rozdwoić nie mogli, nawet rzecznik zajął się sprawami organizacyjnymi, żeby pomóc. Powiedzą, że wyszło jak wyszło, ale teraz z górki, już za moment sponsorzy i transfery etc. itd. A na razie do marketingu przychodzi ten kolega, a do zarządu tamten kolega. Sprzedamy ze dwóch zawodników, wypożyczymy może jakiegoś pokemona ze stajni MC. I tak sobie będziemy umierać powolutku.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.