nesta napisał(a):

|
@Klemba: Od osoby związanej z Wisła - sytuacja jest groźna. Transfery i sponsorzy zamrożeni na ten moment.
|
Naturalna kolej rzeczy. I nikt tutaj nie może winić dziennikarzy, masonów, sędziów.
Jeżeli JM jest "młodym człowiekiem sukcesu" jak to szprotson pisał kilka dni temu, to już wypadałoby coś konkretnego dać ze swojej strony.
Pisanie, że nic nie wiemy (by komentować), to nic innego, jak wykładnia tego, jak sytuacja jest zła. Chcąc zostać właścicielem takiego klubu jak Wisła, gość przestaje być osobą prywatną tylko staje się publiczną. Tłumaczeniem, że nie jestem winien dopóki mi nic nie udowodnia (lub skażą wyrokiem) czy "yyyy nie dotarło do mnie awizo", poważnych partnerów nie ściągnie do klubu. Wie to każdy, kto chociaż pobieżnie miał okazję przyjrzeć się, jak funkcjonują większe firmy w regionie.
Porównanie gościa, który przez 2 tygodnie jest w stanie wydać 3 - oświadczenia (w tym jedno o pedałowaniu rowerem) do Cupiała i jego problemów oskarżeń też ciężko poważnie traktować.
Sprzedane i prowadzenie takiego klubu jak Wisła nigdy nikt nie zamknie do poziomu "kto ma wiedzieć, to wie". Prędzej czy później spadną głowy winnych tej sytuacji. W takim czy innym sensie.
Zastanawiam się czy dalsza wiara w korzystny rozwój wypadków nie graniczy już ze skrajną naiwnością.