Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2016, 09:31
Gin napisał(a):Wyświetl post
Koledzy tak czytam i czytam ten wątęk , niedawno wróciłem z urlopu , jako jeden z pierwszych podałem informację o Citce , więc troszeczkę znam szczegółow na temat sprzedaży Wisły .
Romowy z panem Citką i Meresinskim były prowadzone od początku lipca , prowadziła je córka pana Cupiała co dobrze nam raczej nie wróży gdyz ma ona bardzo słaba opinię wsród pracowników , pare lat temu ojciec powierzył jej RESTRUKTURYZACJe TF , niestety wydano grube miliony na firmę doradczą Alvarez z Londynu ( mówi się o 200 ml zł ) i w zasadzie skończyło się tak że Cupił musiał wkroczyć do akcji bo firma zaczęła tracić płynność finansową , Pani Monika po rozmowach była Panem Meresińskim wrecz zauroczona , i bez wachania sprzedała mu Wisłę , nie od dziś wiadomo ze Boguś ma dużą słabość do córki ale niestety dla nas słabo sobie radzi w biznesie .
Pozostaje na liczyć nam to że spadniemy na cztery łapy .

PS po ostatnich informacjach o Meresińskim w mediach , Cupiał odczuwa niepokój i widać że jest zniesmaczony nowym włąścicielem
Powiem tyle, że z tego co wiem, to Monika (aktualny Prezes TF) ukończyła "prestiżową polską uczelnię" w zakresie biznesu i zarządzania WSB-NLU w Nowym Sączu... W latach 90-tych za takową uchodziła....
Nie wiem za bardzo na czym ten prestiż miał polegać, ale poznałem kilka osób z tej uczelni i kierunku zarządzanie - nie zrobili na mnie specjalnego wrażenia.

Natomiast dziwi mnie fakt, że B. Cupiał jakoby w rozmowie z Mięttą miał stwierdzić, że kontrahent został dokładnie prześwietlony.... bo w świetle coraz nowszych przekazów mam poważne wątpliwości...

Być może facet ma gwarancje bankowe i możliwości finansowe, choć to dla mnie również jest wątpliwe, ale tych szkód marketingowych, jakie zostały przezeń wyrządzonych naszemu klubowi nie naprawi nawet olbrzymia ofensywa transferowa. Przynajmniej w mojej ocenie...

PS
Miętta dodatkowo w wywiadzie potwierdził prawo pierwokupu (albo pierwszeństwa) TS w nabyciu akcji Wisła SA. Nie wiem jaka była konstrukcja prawna, ale bez względu na to czy było pierwszeństwo czy pierwokup to sprzedający TFK musiała zaoferować TS wykup klubu za kwotę taką samą, jaką uzyskała od nabywców - czyli duetu M-C. Informacje odnośnie oferty skierowanej do TS są o wiele bardziej dostępne niż umowy pomiędzy TFK a M-C. Złamanie prawa pierwokupu skutkować może odpowiedzialnością odszkodowawczą z kc.
Biorąc pod uwagę lajtowość podejścia TFK do tematu sprzedaży, ciekaw jestem czy z tej strony nie doszło do kolejnych uchybień.....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 09.08.2016 o godz. 09:44.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!