Wyświetl pojedynczy post
fazior
Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2016, 17:53
yarow napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem absolutnie wyluzowany

Różnimy się niestety co do modelu funkcjonowania biznesu. Najważniejsze dla mnie jest to, że ten gostek kłamie a nie to, że sfałszował świadectwo (bo odpokutował za to).

I funkcjonowanie klubu, o którym napisałeś, rozpoczęło się od kłamstwa. Kłamstwo stało się fundamentem dla funkcjonowania klubu pod egidą pana Meresińskiego. Ponieważ ma ono zawsze krótkie nogi, to fundament ten się zwyczajnie roz.......i szybciej niż myślisz.

Masz problem taki, że dajesz przyzwolenie na taką Polskę, którą opisałeś. Oczywiście, że Ty nie masz wpływu bezpośredniego na to, że Polska wygląda tak a nie inaczej. Wpojono bowiem niestety masom Obywateli, że np. Parlament to ma być "Polska w pigułce" czyli wady i zalety Polaków, zgromadzone w Sejmie i Senacie. Ja demokratą nie jestem i uważam inaczej. Nie wszystko jest dla wszystkich (każdego). Tam mają być wg mnie wybrani najlepsi z nas.

W odniesieniu do mojego Klubu oczekuję tego samego.
Ty chyba zyjes na jakiejś innej planecie, mało który biznesmen ma czyste sumienie, a nawet pokusze się o stwierdzenie, ze każdy ma jakies mniejsze lub większe brudy za uszami, na początku swej kariery. Miałem przez pewien okres swego zycia, do czynienienia powiedzmy z elita tego kraju, widziałem i slyszalem conieco i doszlem do takiego spostrzezenia, ze czym biednieszy człowiek tym bardziej uczciwszy.