Wyświetl pojedynczy post
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2016, 13:29
Pier**lenie w tym temacie jak dla mnie przekracza wszystkie akceptowalne poziomy. Nie znam Meresińskiego (i niestety mi nie płaci) ale może kilka faktów.

Po pierwsze sprawa, że w Polsce prokuratura oskarżyła kogoś o wyłudzenie VAT nie oznacza, że jest winny. Jak jakiś ciołek ma problem ze zrozumieniem tego prostego faktu to polecam sprawdzenie sprawy Kluski (Optimus) czy JTT. To są chyba najgłośniejsze sprawy o VAT. Rozumiem, że p. Meresiński nauczony koszmarnymi przykładami trzymał pieniądze poza zasięgiem skarbówki w Polsce (dlatego prokuratura wystąpiła o pomoc do UK czy gdzie tam jeszcze). Jak komuś mało to polecam film "Układ zamknięty".
Być może okaże się, że faktycznie prokuratura ma rację ale po jednym tekście z love.krakow tego nie wiadomo. Więc należałoby deczko tonować wypowiedzi o jak by nie było właścicielu Wisły.

Po drugie jeśli nawet okaże się, że p. Meresiński jest winny to nie był by to pierwszy przypadek klubu w UEFA, którego właściciel ma takie problemy. Zaczynając od Abramowicza przez innych "nowych ruskich" zazwyczaj równie biegle mówiących w językach nieeuropejskich . Jak również pamiętam to Wisłą grała w Izraelu z drużyną, której właściciel wszędzie poza Izraelem był ścigany za m.in. handel broną, więc był tylko na meczu "domowym" bo nie opuszczał Izraela.

Po trzecie Wisły nigdy nie zdeubekizowano. Czego efektem jest m.in. silna pozycja Kapki w klubie, a co do innych osób nie znalazłem wiarygodnych źródeł by wymieniać nazwiska. W każdym razie wymienia się jednego z byłych prezesów, a pewnie jakby pogrzebać to znalazłoby się dużo więcej. Więc jeśli już się czegoś wstydzić to na dziś raczej SBcji w zarządzie (po 1989) niż oskarżeń co do obecnego właściciela.
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu