Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2016, 22:21
Po takim dniu to można tylko siąść i .......nąć sobie whisky, co też właśnie uczyniłem.

Wszystko wskazuje, że klub, nasza kochana Wisła została oddana w ręce jakiegoś podejrzanego typa, najprawdopodobniej bez żadnego poważnego majątku, za to ze sprawą sądową w drodze. Naprawdę musimy odkładać kasę, bo kto wie czy nie trzeba będzie powtórzyć żydowskiej grupy 100, prowadzenie klubu w IV lidze też kosztuje..

Co do meczu.

Kompletny brak kreatywności z przodu. Ondrasek jest kołkiem. Fajnie walczącym, wybieganym oraz silnym, ale wciąż kołkiem. On nie jest odpowiednim zawodnikiem do tworzenia gry. On jest dobry do zgrywania do wysoko ustawionych skrzydłowych i ew. wykańczania akcji (choć z tym ma poważne problemy). Jeżeli środkowi pomocnicy grają tak nisko to:

a) mamy gigantyczny krater w środku boiska
b) Ondrasek schodzi i próbuje rozgrywać --> co się kończy zawsze stratami

Generalnie nie widać jakiegokolwiek pomysłu na grę. No ok, jest jeden - daj piłkę Małeckiemu niech szarpie, któremu trzeba oddać, że jest jedynym piłkarzem przy którym nie nalezy używać cudzysłowiu. Gra na miarę swoich możliwości i dokłada do tego walkę. Gdyby jeszcze dał sobie spokój z rożnymi. I jeszcze do Cywki bym się po tym meczu nie przyczepił.

Rafał Boguski.. ja go nawet lubię , tyle lat w klubie i dużo dobrych meczów, ale na tę chwilę on nie ma nic.. Nie ma szybkości, dynamiki, dryblingu, nie ma podania penetrującego, nie ma dośrodkowania. Skrzydłowy z niego żaden. Tylko na kogo go zamieniić?

Dwie bramki na konto Pietrzaka, który też jest dla mnie dużym nieporozumieniem. Może i biega, ale robi to bez sensu, w dodatku współpraca z Małeckim wygląda baardzo źle. Mąka bez formy, Popović jest po prostu słaby.. taką mamy kadrę i nawet nie jestem jakiś strasznie wkuriowny po tych derbach. Oni są po prostu słabi, drużyna wygląda jak wygląda, przed sezonem zrobiliśmy dwa komiczne transfery (bo wzmocnieniami bym tego nie nazwał), wlaściciel ma pasek na oczach, o trybunach nie będę wspominał bo każdy ma swoje zdanie. Wygląda to tragicznie i czerwona awaryjna lampka świeci się tak że mi zaraz oczy wypali.

A i Załuska. Pierwsza bramka - spokojnie do wyjęcia. Kiwki pod polem karnym - kryminał. Wykopywanie na rzut rożny - bez komentarza.

Przyjdźmy wszyscy na mecz z Ruchem. Na jaką trybunę kto uważa. Bo to mogą być ostatnie mecze Wisły w Ekstraklasie, a zarazem to jedyna droga żeby jeszcze ten klub uratować..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując