Cytat:
|
Idą złe czasy dla reszty klubów w Polsce. Jak Legia ugra 10 milionów euro w LM to z budżetem 200 milionów złotych zdominują wszystkich. Będą mogli kupować i płacić 2,3 razy więcej niż reszta ligowców
|
nie wiem czy wiesz ale te 10 mln to nie jest extra pensja. To, że ktoś raz zarobi hajs to nie znaczy, że może dzięki tej kasie całe życie hulać. Aby to wszystko miało ręce i nogi to potrzeba dobrze kasę inwestować albo awansować daleko w pucharach regularnie. Inaczej to można na takie "hurra" się prędzej biedy niż bogactwa dorobić. Wydać kasę na byle kopacza to nie problem, dać każdemu super pensje to też nie problem, problem to później to utrzymać aby się bilansowało bo niestety leżymy w takiej części Europy, że bez tej super kasy z pucharów to właściwie sama dziadowizna spływa do klubów.
Tak na prawdę to nie wiem czy jest wielka różnica czy Legia ma budżet 100 czy 400 mln. Co oni z tą kasa zrobią, kogo kupią? Ile będą dawać na kontrakty mln E rocznie na jednego typa? Ktoś tu przyjdzie wartościowy do ekstraklasy się po czole kopać? Jedynie może kilka perełek, które się uda wyciągnąć i które będa chciały stąd jak najszybciej uciec na zachód i emerytów, którym wcale nie musi się chcieć grać.
Jedyny plus dużego budżetu jest taki, że nie trzeba się martwić czy sprzątaczka dostanie kasę, kopacze mają komfort bo mają kase na czas itp można inwestować w marketing itd Także to takie poboczne tematy.
Widze, że jesteście bardzo pewni awansu Legii. Jeśli tak jest to zastawcie cały majątek u buka na awans Legii, wpadnie trochę grosza i się dorobicie na rywalu - super sprawa. Ja tylko napiszę, że ten Dundalk wyeliminował BATE więc ostatnimi frajerami to oni nie są. Jasne, że wszystko teoretycznie przemawia za Legią ale są dwa "ale". Oni wyeliminowali BATE (ciekawe czy jakby Legia miała grać z BATE to by było takie przekonanie o awansie. A mają grac na chwilę obecną z kimś lepszym niż BATE), a druga sprawa jest taka, że Legia gra pytę.
Także zobaczymy co z tej mieszanki wyjdzie. Albo będzie historyczny awans albo historyczna polewka. Awansują to w sumie każdy powie "z takimi leszczami by każdy awansował", nie awansują - obojętnie czy po tragicznej grze czy heroicznej walce i odpadając w ostatniej minucie to będzie śmiech na lata.