Nigdy nie komentowalem ale sytuacja wyglada bardzo dziwnie.
Man nadzieje ze sie myle ale... teorie o slupach idt jakos do mnie nie przemawia, a kombinowane w ta strone brzmi jak szukanie jakikolwiek pozytywnych wiadomosci. Gdyby panowie Meresinski i Citko nie chcieli jeszcze kilka dni wczesniej kupic Korony to .... ok mozna zrozumiec. Mieli swietny plan, czesc kasy oddadza w kilka lat panu B.C... itd itp, czyli podobnie jak w Warszawie ale ale. Po pierwsze bez urazy dla mieskzancow Kielc, ale gdzie Rzym a gdzie Krym, jak nie Korona to Wisla

.
Pomijajac oczywisty fakt ze Wisla to Wisla !!!!!! ale plany sponsorskie zaleza od rejonu zasiegu, i 100000 innych wypadkowych. Dlug wewnetrzny Korony to pewnie nic a Wisly .... jak moza zmienic plany w 5 dni

? a przeciez chyba nie myslicie ze jednoczesnie negocjowali z Kielcami i B.C.
tak czytam i ...dalej nic nie wiem jak i pewnie wszyscy. Wedlug mnie bardzo slabo to wyglada, nie snuje teorii ale moglo byc 10000 powodow np. B.C. musial sie szybko pozbyc bo.... i tu pewnie mozna sobie cos dolozyc.
Porownywanie braku medialnosci B.C. (bo pamietam jak przychodzil do Wisly i ludzie tez sie bali co bedzie ) jest kompletnie bez sensu, bo nawet wtedy bez netu kazdy kto chcial mogl sie szybko dowiedziec kto to Boguslaw Cupial i ile ma kasy. Obawy w 1997 byly jak On podejdzie do klubu a nie czy go stac na to.
Podnoszone w tej dyskusji argumenty ze warszawski Koralik

tez nie wrzucil nie wiadomo ile kasy jest dla mnie bez sensu... gosc jest z w-wawy nie intersuje sie bardzo ale chyba kibicem Legii od zawsze, byl w klubie chyba 2 lata zanim "kupili" z Mioduskim....itd.itp.
A u nas wyglad to jak sprzedaz last minute..... bardzo bardzo usiluje znalezc jakies pozytywy ale ich nie widze ....
np. temat gwarancji bankowych .... a troche sie orientuje...hmmmm nawet nie wiemy na jaka kwote te gwarancje, jedyne co sensownego wyczytalem to ze depozty byl wplacany w UK i....byl niezbyt duzy.... 200/300 tys a podobno mial zabezpieczac oplate dla B.C. oraz dlug wewnetrzny Wisly . wiec gwarancje bankowe na 15/20 mln PLN po 1 nie oznacza ze ktokolwiek ma 20 mln na koncie, to bardziej rodzaj ewentualnej pozyczki na podstawie business planu, zabezpieczen, projektowanych przychodow itp, tak jest w UK a skoro transakcja depozytowa byla zawarta tutaj...zaczynam nudzic.
Zostaje miec tylko nadzieje
Pozdrawiam Wszystkich
ps. przepraszam za brak polskich znakow i literowki