Ja pamiętam jeszcze czasy kiedy Wisła grała w II lidze przed epoką Cupiała . I jak czytam te wypociny ludzi , którzy jadą po nim jak po łysej kobyle to mnie krew chce zalać . Dzieci sukcesu ! Ludzie , którym się w dupach poprzewracało bo za ich kibicowania Wisła była wielka i dla nich to stan oczywisty . Tymczasem nic się samo z siebie nie bierze . To dzięki temu "złemu" Cupiałowi Wisełka zdominowała naszą ligę na jakieś 15 lat i nawet teraz kiedy idzie nam słabo , ciągle mamy markę i jesteśmy uważani za wielki klub . To dzięki Cupiałowi i Telefonice . Większość malkontentów tutaj piszących samemu pewnie nic w życiu nie osiągnęła ale nie przeszkadza im to ,żeby wszystkich na około pouczać . Wy wiecie wszystko lepiej i gryziecie rękę która was karmiła przez tyle lat . Uczycie Cupiała jak ma prowadzić klub i jak ma prowadzić Telefonice . Chcecie wzmocnieni to Boguś ma rzucić kasę i już . A na to trzeba patrzeć z szerszej perspektywy . On nigdy nie miał łatwo bo zawsze ktoś rzucał kłody pod nogi .A to sprawa gruntów , a to stadion ......miasto nigdy Wiśle nie sprzyjało . W Polskiej piłce siedzi mnóstwo leśnych dziadków , którym ludzie sukcesu tacy jak Cupiał nigdy nie byli w smak a jeszcze zagrażali ich ciepłym posadkom . Boguś i tak miał wielką cierpliwość , że mimo wszystko trwał i ładował kasę w studnie bez dna . Czasy się zmieniły , interesy Telefoniki tez już nie kręciły się tak jak dawniej ..... aż w końcu banki wymogły na Cupiale pozbycie się Wisły bo był balastem w grupie TF . I mimo to kolejny raz Cupiał sięgnął do kieszeni i uregulował długi , spłacił zawodników i zostawia Wisłę w całkiem przyzwoitej sytuacji finansowej . Oczywiście bez fajerwerków ale niedawno groziło nam bankructwo !!! Zadbał tez o to żeby nowi właściciele mieli odpowiednia wizje i co najważniejsze ....gwarancje bankowe ! Jedyne co w tej sytuacji powinien zrobić prawdziwy kibic Wisły to bardzo podziękować za te tłuste lata i to z tym klubem zrobił Cupiał . Osobiście dziękuję za te wspaniałe 19 lat i zawsze będę wdzięczny !!!
W temacie nowych właścicieli tez już zaczyna się jazda : słup , małolat , cwaniak itp . Ludzie ....czy Wam się coś w życiu w ogóle podoba ? Może po prostu dajmy im trochę czasu i ocenimy po owocach zamiast wylewać teraz kubły pomyj . Bo może się okazać , że kilku osobą może się zrobić głupio w pyszczku i przyjdzie im to wszystko odszczekać . Osobiście jestem umiarkowanym optymistą . Nie mam pojęcia kto to jest ten Meresiński ale skoro było go stać na Wisłę i był w stanie przekonać Cupiała to może coś w tym jednak jest . Z tego co czytam to stoi za nim kapitał z kilku firm więc poczekajmy i zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce . W najgorszym razie wrócimy to czasów ery przed Cupiałem więc kilku mądralińskich wieszających na nim psy powinno być zadowolonych
Ja jestem dobrej myśli bo moim zdaniem Wisła potrzebowała już zmiany . Model z jednym właścicielem już się wyczerpał .Mało jest takich klubów , które stać na sukcesy mając jednego właściciela . Raczej kluby sponsoruje się właśnie w ten sposób że tworzy się grupę firm , które go wspierają . Boguś miał do Wisły serce i póki było go stać to były też i wyniki . Zarządzanie klubem jednak kulało i z tym się nie ma co spierać . Może teraz się coś zmieni w tym aspekcie .
Dlatego jestem lekkim optymistą i wierzę , że coś teraz drgnie i pójdziemy w górę . Ale jeśli się okaże , że jednak się mylę i nowi właściciele faktycznie zrobią "bydło" to ....cóż , wiele gorzej już chyba być nie może biorąc pod uwagę fakt że realnie groziło nam bankructwo .
Dajcie im czas i wyluzujcie z tym hejtem .