Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2016, 11:58
momo napisał(a):Wyświetl post
Dla Ciebie i innych twierdzących że nowy właściciel 'nie ma nic'. Pytanie, w jaki sposób wejść do przedsiębiorstwa obracającego milionami złotych rocznie i stać się jego właścicielem nie mając 'nic'? Wchodzisz i mówisz 'od dziś jestem właścicielem?'. Wyjaśnij a chętnie skorzystam, zostanę właścicielem Orlenu, Telefoniki i kilku innych spółek.
Mogę Ci wyjaśnić ale nie zostaniesz, bo kluczowym elementem są kontakty. Najlepiej z UB.

Ostatnio "Wprost" zamieścił anty-listę biznesmenów. Przeczytaj, a parę rzeczy może zrozumiesz. Jest tam na przykład jeden koleś, który na wszystkie biznesy miał kredyt, a kredyt spłacał za niego bank który mu go udzielił. Wybacz, ale ani Ty, ani ja takiego nie dostaniemy, więc chyba nici z kariery biznesmena

Inny przykład to Amber Gold. Powinieneś był o nim słyszeć. To też był "młody, rzutki biznesmen" z wyrokami na karku za oszustwa pomimo których otrzymał w trybie ekspresowym licencję na handel kruszcami. Licencję wymagającą niekaralności.

Jest wiele takich historii i nie ma co ukrywać - nasz nowy właściciel wygląda dziwnie.

Jedno co sensowne napisał (poza standardową formułką wygłaszaną też przez każdego nowego prezesa z ramienia TF o nawiązaniu i przywróceniu - do sukcesów i na należne miejsce odpowiednio) to rozwój klubowych struktur. Tylko że to będzie wymagało inwestycji, a i tak bez wyników sportowych niewiele da.

Na razie jestem umiarkowanym pesymistą. Jedyny pozytyw to fakt, że jak położą taki klub to Citko będzie w tej branży skończony i mam nadzieje że zdaje sobie z tego sprawę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.08.2016 o godz. 15:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!