element napisał(a):

Ty, biznesmen.. to trzeba było wyłożyć worek pieniędzy za Wisłę. Przecież Meresiński nie prowadzi żadnego interesu, żyje w slumsach i jakoś stać go było na zakup takiego klubu jak Wisła.
Boss nie zadbał o przyszłość Wisły bo z Meresińskim współpracuje Citko, który 11 lat temu rozegrał niepełnych 14 meczów dla Cracovii? To czemu krzywo nie spojrzysz na Kazimierza Kmiecika, który również miał epizod w Cracovii?
Meresiński prowadzi publiczny profil w internecie? A Leśnodorski co robi? A Zbigniew Boniek? wklejają multum głupkowatych zdjęć i wypisują bzdury. Meresińskiego jedyny publiczny profil istnieje na twitterze, który jest na pozioime, a na facebook'u i instagramie są prywatne - a tam może robić co mu się żywnie podoba.
Wkleił foto z siłowni i jak wchodzi na palmę podczas wakacji? o k.urwa. Sensacja. Zbigniew Boniek wkleił foto z murzynem, na tle tablicy z okularami i jak trzyma na barach córkę w obleśnych gaciach.
|
1) Argument "Ty, biznesmen..." zupełnie niezasłużony, bo wydaje mi się, że więcej zadawałem pytań, niż wygłaszałem prawd. Na pewno JM ma dostęp do dużych pieniędzy, inaczej nie kupiłby Wisły. Natomiast sposób, w jaki się zachowuje, młody wiek i brak własnego biznesu każą zastanawiać się, kim on jest itd. Oczywiście w kontekście Wisły, a nie osoby. Nie dyskredytuję JM jako człowieka, chociaż nie jest z mojej bajki. Po prostu staram się odpowiedzieć sobie na pytanie, czego po kimś takim można się spodziewać. Bardziej drugiego Jakuba Pyżalskiego czy bardziej drugiego Bogusława Cupiała?
2) Odnośnie do Citki - to skrót myślowy. Przeszłość w Cracovii jednego z nowych współwłaścicieli nie ma wpływu na jego orientację w biznesie itd. Ma to jednak dla nas wymiar emocjonalny. Z tym się chyba zgodzisz. Wisłę kupił w końcu były piłkarz Cracovii.
3) Czy umiesz odpowiedzieć, na któreś z moich pytań?
Aha i jeszcze parę luźnych uwag:
- Trudno porównywać JM do Bogusława Leśnodorskiego. Ten drugi wybrał emploi, jakie wybrał, ale prowadził potężną kancelarię w Warszawie. Kim jest JM?
- Padł argument, że nowi współwłaściciele są poważni, bo udało się zachować negocjacje w tajemnicy. Ale przecież nazwisko Marka Citki padło jako pierwsze pośród plotek na tym forum. Szczęśliwy strzał?