Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2016, 12:05
dopasowana pod graczy?

Żartujesz?My mamy problemy w grze właśnie przez ten nieszczęsny system, który z Małeckiego i ostatnio np. Boguskiego robi na siłę środkowych pomocników, podczas gdy jedynym ŚP w naszej drużynie na boisku był tak naprawdę Brlek.

Nie rozumiem chęci gry wahadłowymi obrońcami, gdy nie mamy ze 3 typowych środkowych pomocników (chyba, że wróci Popovic i Mąka - tylko ciekaw jestem, gdzie wtedy trener wciśnie Małeckiego).

My wcale nie gramy znanego chociażby z włoskich boisk 3-2-3-2 z dwoma wahadłowymi obrońcami i 3 środkowymi obrońcami/pomocnikami. My gramy jakieś zjebane 3-2-1-2-2, gdzie mamy 3 środkowych obrońców, 2 wahadłowych obrońców i 2 skrzydłowych z jednym środkowym pomocnikiem jak na razie. Dlatego tak dajemy dupy w środku pola w ostatnich meczach, bo trener próbował na siłę z Małego czy Bogusia zrobić środkowych pomocników a oni i tak spieprzają na skrzydła i nie ma gry.

Mamy wykonawców w linii obrony do tej gry, ale w pomocy już nie koniecznie. Niestety.

Chyba, że zamierzamy jechać dzidą i kontrami po skrzydłach, to wtedy coś możemy ugrać w takim ustawieniu.

Ta drużyna ma spory potencjał. Ci co wieszczą spadek po prostu kochają lamentować, taka polska mentalność. Jeżeli jednak chcemy coś ugrać w tym sezonie (np. puchary) to trener musi to zestawić jak należy.

Ja nie jestem z drużyną, nie widzę tych gości na codzień, ale jeśli chcemy coś ugrać liczę na wyjścia w składzie conajmniej dwóch typowych środkowych pomocników (Mąka, Brlek / Popović) - wtedy może jeden kursujący gdzie chce Małecki nie będzie aż tak bardzo rozpieprzał tej gry od środka. Nie obraziłbym się też, gdyby do składu wrócił Głowa (ma swoje lata, ale ja nigdy nie ukrywałem, że zarówno Cywka jak i Uryga się nadają do pchania karuzeli - Głowa nawet z nadwagą 10 kilo i po 40 roku życia nie będąc w treningu zjadłby tych dwóch na śniadanie) i Misiek zasiadł na ławce (jak zawsze go ceniłem, tak ostatnio zrobił się z gościa elektryk pierwszej klasy).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.07.2016 o godz. 12:12.
Odpowiedz cytując