Wyświetl pojedynczy post
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2016, 11:43
Pero napisał(a):Wyświetl post
W tamtym momencie Unia była potęga w Polsce. Co roku w cuglach zdobywała MP promując Firmę Chemiczną Dwory (miała nawet w nazwie Dwory Unia). Ja wiem że hokej w Polsce to dno ale też dużo mniejsze pieniądze. Wystarczyło pewnie 3 mnl na sezon i dalej nie miałaby sobie równych. Ale to nie pasowało do jego koncepcji więc odciął się od drużyny. Denerwowoło to bardzo kibiców zwłaszcza że do firmy kilka razy w tygodniu przylatuwał helikopterem.

Chodzi mi o to ze dla gościa nie ma sentymentów. Słyszałem też od znajomego jak wyciął wszystkie sklepy internetowe nie dając im możliwości kupowania produktów Cersanitu. Mógł to robić jedynie jego sklep (pod inną nazwą).

Uzna, że coś jest mu nie pasuje to się wycofuje. Wycina. I wtedy dopiero byłby płacz. Ja nie wybieram kto ma kupić a kto nie. Mam info o kimś innym. Ale wyraziłem swoje zdanie o Sokołowowie.
Może nawet podkreślę to o czym wspomniał kolega wyżej. Unia była totalnym hegemonem w PLH, to była dominacja której nie mogę nawet z niczym porównać.
W roku 1992 I miejsce, lata 1993-1997 II miejsce, później znów 1998-2004 I miejsce. Przez 12 lat drużyna nie była niżej niż 2 miejsce podium, w tym okresie wygrała ligę 8 razy, 5 razy na II miejscu.
Zakłady Chemiczne Dwory (obecnie Synthos, zmiana po wykupieniu przez M. Sołowowa) są obecne w nazwie, na koszulkach + bannery na hali lodowej. Reklamuje ja najlepszy polski klub w obecnym czasie. Po czym właściciel stwierdza że wycofuje się z hokeja, klub przejmuje miasto, które nie ma pieniędzy by utrzymać go na obecnym a nawet zbliżonym poziomie.
Wizerunkowo - strzał w stopę, w mieście które jest zakochane w hokeju doprowadzić taka drużynę praktycznie do granicy upadku.

Nie wierzę że Sołowow kiedykolwiek zaangażuje się w jakiś sport drużynowy. Jeśli nie widział ile może zarobić i jak rozreklamować firmę w PLH i później w europie (zwracając uwagę na przejęcie zakładu w Kralupach i włączenie go do spółki) wykładając na stół śmieszne jak na tą skalę pieniądze, to tym bardziej nie uda mu się w żadnym klubie piłkarskim. Tutaj są o wiele większe koszty, a jeśli się znudzi... No cóż, nie chciałbym tak wspominać Wisły jak teraz wspominam Unię.

Odpowiedz cytując