Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2016, 10:44
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Jest szansa, że struktura dochodów i wydatków polskich klubów będzie się zmieniać.
- rośnie frekfencja na stadionach a co za tym idzie przychody z dnia meczowego. Infrastruktura w postaci stadionów jest i pozwala na dalsze duże wzrosty o ile poziom sportowy zespołu będzie OK
- rośnie kasa z praw telewizyjnych
- coraz więcej kasy może wpływać z transferów. Jeszcze niedawno kwota powyżej 5 baniek ojro za łodego zawodnika byłaby nie do wyobrażenia a obecnie za tyle może iść Kapustka. Wpływ na wzrost wartości zawodników mają zarówno sukcesy reprezentacji jak i coraz większa rzesza polskich piłkarzy zagranicą wysoko wycenianych (Lewy, Krychowiak, Milik itd)

Poza tym jak na europejskie warunki relatywnie mało (w teorii) trzeba włożyć żeby klub łapał się do europejskich pucharów. Do tego można dołożyć wielkość naszego rynku (ponad 30 milionów ludzi).
Wisła jest marką rozpoznawalną również zagranicą, Kraków jest sporym i znanym miastem.

Jak się zbierze to wszytsko do kupy to się okaże, że dla zagranicznej firmy która chciałaby zainwestować w klub który będzie widać w Europie inwestycja w Wisłę może być dużo ciekawsza niż inwestycja w Koronę Kielce czy w Spartaka Trnava.
zeby nie było, ze jestem przeciwko

Informacja ze jest szansa, dla mnie jako inwestora, to zbył mało, ale ok.
Rośnie frekwencja? Odniosłem odwrotne wrażenie,ale byc moze tak jest. Jakiś wykresy itd?
-kasa z praw jest podobna, biorąc pod uwage ze potencjalny inwestor musi miec pewne oczekiwania, domniemuje ze miejscec 14-6 go nie interesują a na inne nie licze.
-owszem, masz racje ze coraz wiecej kasy może wpłynąć z transferów, ale ....w Wiśle? Kogo tutaj niby mozna sprzedać z zarobkiem? Nie z drobnymi, a z zarobkiem? Hmm Ondraszek 0,5 mln e, Mały to samo, Sadlok 300, Bartosz tutaj jest szansa jak go powoła do kadry czyli za X lat przy dobrych wiatrach, Brlek - jak sie zwróci i wyjdziemy na zero bedzie sukces. Kogoś pominąłem?
Co znaczy łapać sie do pucharów? Myslisz ze inwestora bedzie interesowała 1 runda ? Bo mnie napewno by nie interesowało.
podsumowując, bedąc chinczykiem biore jednak Trnave.
na dodatek chory własciciel ktory chce ode mnie gwarancji Wisły w pucharach w ciągu 3 lat, a sam takowej gwarancji dać nie może. A idź pan w ....ziet. I jeszcze jakieś mityczne długi i zaległości które sie ciagną latami. Jeszcze miasto sie odezwa za chwile by im jakas kase dać itd, nawet stadionu swojego nie mamy a baza w Myślenicach. A klub miał być z Krakowa!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując