|
Co do bycia hegemonem w lidze to wystarczy spojrzeć na to gdzie był 5 lat temu ... Celtic a gdzie jest dziś. Ok, w lidze dominują - chociaż dawno w analizę tabeli szkockiej ekstraklasy się nie zapuszczałem więc nawet nie mam pewności jak oni tam sobie radzą - ale w Europie co znaczą obecnie? Mieli wszystko, awanse do LM, nawet wychodzili z grupy, mieli kasę, dobrą markę, pijar a dziś lecą na dno razem z całą szkocką ligą.
To już nie ten Celtic co kilka lat temu, także nic nie jest dane raz na zawsze. Coś przestaje wychodzić, nadchodzą chudsze lata i sportowo się nie układa, do tego finansowo może się zacząć jebać. Tak więc z tą kasa to spokojnie. My mieliśmy swoje pięć minut w ostatnich dwóch dekadach. Po drodze swoją minutę miała Amica Poznań, teraz 5 minut ma Legia. Zobaczymy co dalej czas przyniesie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|