Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2016, 21:24
Oglądałem mecz w powtórce i kilka wniosków mi się nasunęło.
Nowa taktyka 1-3-5-2 będzie dla rywali bardzo, ale to bardzo zaskakująca. Jeśli tylko dojdzie do tego pełne zaangażowanie oraz żelazna dyscyplina taktyczna może być bardzo dobrze.
Wdowczyk wg mnie idealnie stara się przenieść ciężar gry po stracie mózgu drużyny (Wolskiego) i stworzyć kolektyw. W dodatku szykuje się sezon w którym Wdowczyk będzie bardzo rotował składem - z korzyścią dla drużyny.
Nie powinna nas spotkań fatalna końcówka jesieni jak rok i dwa lata temu. Oby.

Póki co problemem wydają się być dwie rzeczy w obecnej taktyce: oddanie środka pola oraz problem z przestawieniem niektórych piłkarzy na nowe pozycje. Oczywiście wyobrażam sobie też, że na lewej stronie zamiast Mójty będzie grał Małecki, a w środku Mączyński Brlek i Popović.

Co do występu zawodników to pochylę się tylko nad kilkoma przypadkami.
Brlek - będą z niego ludzie, ale nie gdy będzie grał sam w środku.
Mójta - prezentuje solidny poziom.
Uryga - sprawiał lepsze wrażenie, niż na grając na defensywnym pomocniku, ale i tak - powinien grać w jego miejscu Głowacki lub Guzmics.
Cywka - podobnie jak Sadlok grał momentami skrajnego obrońcę - wprowadzało to ogromne zamieszanie w szeregach rywala, bo teoretycznie po każdej stronie jest 3 zawodników oskrzydlających akcje. W każdym razie dobry występ.

Wymowne są słowa Małeckiego po meczu. Atakuje i broni cała drużyna. W tej taktyce to dobitnie widać. Z tej mąki będzie chleb.
Powód: Źle dobrana taktyka :P
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.07.2016 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując