Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2016, 20:39
Kukiz mówi teraz i "od teraz" (czytaj od 2015 roku) jakoś wcześniej nic nie mówił o rzezi wołyńskiej ani o ojcu. I z Tuskami było to samo, najpierw ich popierał a od 2015 czy 2014 roku mówi o nocnej zmianie, WSI itp. Zwykły oszust, który teraz założył maskę prawicowca/narodowca i tyle.
Dla mnie ot jest nierealne, że człowiek 30 lat wzwyż z roku na rok zalicza taką zmianę. Jakby ten obecny Kukiz był prawdziwy to by od 20 lat mówił o nocnej zmianie, rzezi wołyńskiej i Banderze jako psie.
Mnie nie obchodzi co tam sobie myśli jakiś Janusz czy Halina z Kijowa o UPA tylko to, że te ....y z UPA mają święto państwowe na Ukrainie, że Bandera to dla nich bohater i stawiają mu pomniki. Przekaz z tego UPAińskiego syfu ze wschodu idzie prosty, nikogo nie rażą flagi czerwono czarne, wielu myśli o Banderze i UPA jak o bohaterach, wielu nawet nie rażą swastyki i inne symbole nazistowskie powiązane z historią Ukrainy.

A takie roztrząsanie, że nie każdy jest taki itp. To chyba normalne, że nie każdy myśli to samo. Ale chodzi o ogół.
Jeśli rząd tam ustala święto narodowe związane z UPA, jeśli Kukiz 50 lat jest liberałem, lubi Tusków, jeździ na Ukrainę a nagle po 50siątce sobie przypomina o nocnej zmianie i rzezi wołyńskiej to wiedz, że coś się dzieje
Dla mnie jest niepojęte, że człowiek ukształtowany mentalnie i światopoglądowo może w takim wieku z roku na rok tak zmieniać swoje wypowiedzi czy może nie do końca zmieniać co dodawać nowych wątków, których wcześniej co, ni widział, nie znał? Śmiech na sali.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.