Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2016, 09:58
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Ale ja doskonale wiem, jakie są realia w tym klubie!

Otóż takie, że jak trzeba i komuś się opłaca, to znajdzie się kasa na np. Brleka, a jak nikt z tego kasy do kieszeni nie wsadzi, to zaczyna się kombinowanie, jak w przypadku Wolskiego.

Realia są też takie, że założone jest, że będzie kasa na kontrakty dla Zachary i Mójty (pewnie kilkaset tyś Euro rocznie). Ciężko powiedzieć, że obaj są niezbędnym dla Wisły wydatkiem, co?

Nie demonizuj sytuacji Wisły, bo jakoś kasa się znajduje. Tylko nie wtedy, kiedy pewne osoby nic z tego nie mają.
Dokładnie. Mam nieodparte wrażenie, że jak Wisła straci Wolskiego to główną przyczyną nie będą kwestie finansowe, a podlewający to wszystko sosik układów, układzików, koterii i siatki przydupasów prezesa. Gdzie każda ze stron prowadzi swoją prywatną politykę.

Nie da się tego inaczej wytłumaczyć. I decyzji o stracie tego piłkarza nie będzie się dało w ŻADEN sposób obronić. Wisły po prostu nie stać na to, w obecnej sytuacji, aby takich zawodników tracić. Kiedy nie ma pieniędzy, kiedy tak trudno na obecnym rynku o dobrego zawodnika, ona dostaje na tacy ukształtowanego, sprawdzonego już w jej szeregach piłkarza, za umówmy się pieniądze, które nie są nierealne. To będzie kolejny, N-ty już jawny sabotaż na tym klubie, którego dokonują pracownicy pod okiem (do wyboru): a) nieświadomego b) zmanipulowanego c) głupiego d) mającego już wszystko w dupie Cupiała.

Ile zarobi Zachara czy Mójta, ile dostaną za udział zawodników na Euro, ile dostaną od C+.. Oczywiście, jakby była możliwość nakręcenia intrygi i zbicia prywatnego interesu, albo gdyby każdy w Wiśle i TF grał do jednej bramki pod tytułem "Najsilniejsza Wisła", to jestem pewien, że kasa znalazłaby się w kilka dni.

Nie bądźmy dziećmi, przy obrotach TF, majątku Cupiała, nawet niejasnej sytuacji z bankami to 2 mln zł. to jest na waciki. Jedna z jego kilkudziesięciu nieruchomości.
Ostatnio edytowane przez nesta : 15.06.2016 o godz. 10:00.
Odpowiedz cytując