Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2016, 00:36
wyar napisał(a):Wyświetl post
No wlasnie chodzi o to,ze popadasz w taka sama skrajnosc jak Ci,co pompuja.
Piszesz takie glupoty,jakby Twoja wiedza o futbolu zatrzymala sie na latach 70-tych. Jaki chcialbys styl gry Polski,kiedy Irlandczycy w defensywie ustawiali sie na 4-2-2 miedzy 16 a 22 metrem od swojej bramki ? Moglbys przyblizyc nam wszystkim Twoj pomysl taktyczny na mecz ? Jestes zdziwiony ze czego Polacy nie robili ? Wrzutki i obiegi byly,strzaly zza pola karnego byly,proby kombinacyjnego grania byly,czego nie bylo ?
Podpowiesz ?
A intensywnosc gry ? Naprawde sadzisz,ze Nawalka kazal tym kolesiom biegac na 200% przez caly mecz ? Majac w perspektywie gry co 3-4 dni ? No tak,Nawalka przeciez nic nie mysli,niczego nie wie,nic nie planuje, Kapustke wystawil,aby go skompromitowac...

Ach,no rzeczywiscie,z Irlandia Pln musielismy wygrac,to nasz obowiazek,oni duzo slabsi,itd.,itp. To jest dopiero fanzolenie w oderwaniu od rzeczywistosci. Tzn., na przestrzeni zwlaszcza ostatnich lat nie zauwazyles,ze druzyny stosujace taktyke autobusu czasem nawet wygrywaly mecze ze znacznie,znacznie wyzej notowanymi przeciwnikami ? Nie zadales sobie trudu aby przeczytac cokolwiek o ewolucji gry i poprawie jej zwlaszcza w obszarze defensywnym - na tyle,ze na mecz otwarcia taka Francja wychodzi 4-ma obroncami i 3-ma defensywnymi... tego tez nie widziales ?

Ach,zauwazyles,ze z Niemcami bedzie inna gra... Wow,stary,toz Ty jasnowidz jestes. Dodaj jescze,ze Ukraina tez zagra inaczej z Irlandia,niz z Niemcami,no bo to przeciez nie jest oczywiste...

Co do Kapustki (nomen omen mogl grac w Wisle,ale jak sie tutaj traktuje od lat prace z mlodzieza to ja akurat piate przez dziesiate wiem...) Nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie twierdzil,ze on nic nie zagral,i ze nie jest to talent. Kiedy ktokolwiek ma wybrac Linekera i Ferdinanda jako fachowcow od patrzenia na pilkarza,a Twoj przenikliwy futbolowy oglad,to sadzisz,ze podazy za Toba ? A moze wkleic ci link i po kolei pokazac sytuacje,w ktorych teoretycznie lepsi i bardziej doswiadczeni gracze zachowuja sie gorzej niz Kapustka ?
No i ta skraja nieuczciwosc zawsze stosowana przez internetowych wyjadaczy na forach - on nie jest Messim... Czyli z grubej rury porownujemy chlopaka do najlepszego pilkarza,jaki kiedykolwiek sie narodzil,o ktorym Henry opowiada,ze na treningu Barcelony facet gral jak w szkole na boisku z graczami swiatowej klasy,mijajac ich sam jeden z dziecinna latwoscia i pakujac brame za brama... Tak,Kapustka nie jest polskim Messim,to trzeba gnojka zdolowac i pokazac mu,ze taki fachowiec znad klawiatury juz to obczail,juz wie,ze jedynie transfer do Izolatora Boguchwaly go czeka,bo zagrac na euro dobry mecz to tyle co nic,i nawet nasz fachowiec poradzilby sobie,zwlaszcza z takimi ogorami jak Irlandczycy,co to nawet swojego hymnu nie maja,glaby jedne...
Wlasnie dla takich frustratow nie ma sensu pchac sie na fora - podleje gosc jeszcze koniecznie post politycznym belkotem, a na koniec powieszczy dalsza porazke - i juz mozna zajarac,job done,zgnoilem wszystkich dookola,wszyscy to hooje,nikt sie na niczym nie zna,za to ja spiewam lepiej niz w operze no i swietnie jezdze na rowerze. W ogole zdolny jestem nieslychanie i dzien po pierwszej porazce napisze : no i gdzie jest ta wasza kapusta ?
Posluchaj.
Ja w swoim poscie nie kierowalem prywatnych wycieczek. Wyrazilem swoje zdanie na temat gry i medialnej szopki jaka sie u nas odbywa. . Tyle. Jesli myslisz inaczej ,? twoja srpawa...ale wez mi fredzlu tutaj nie zgrywaj jakiegos .......onego omnibusa , ktorego nie wiadomo , dlaczego, ale jednak, zabolaly wary i postanowil zrobic tutaj pozadek. .

To radze ci na poczatku scisnac poslady i wieceji nie robic z siebie durnia. Zakladam, że nie znasz Nawalki i tez nie wiesz co ona tam sobie myslal i jak ustawial. Dllatego nie bede, sie wdalaj w polemike na twoje urojone i wyciagniete z dupy argumenty. Nie wiesz nic w tym temacie..

Tzn pewnie myslisz , ze jak przeczytałeś jakas s.......ona ksiazeczke pt. "ABC Pilkarstwa" to ogarniasz tematy taktyczne, ze doskonale rozkminiasz te podjęte ruchy w czasie spotkania?
No pewnie masz racje , bo ja nie czytalem. I szczerze ? to huj mnie obchodzi co tam za magiczna wiedze nabyłeś.
Ale taka rada...Ogarnij sobie 16 kopii tego cacka i powysyłaj do Trenerow klubow ekstraklasy. Tam dalej nie wiedza jak sie zabraic do taktyki "autobus", . A o reszce , to możesz po.......ic sobie z Gmochem na grzybach.

No i na koniec jeszcze ten Kapustka...ej chlopie, co wy Romans macie? Nie obraz sie, ale dla mnie to jest zwykly zyd i w dupe mam czy ten garbaty ma talent. .
A dla takich w Wisle nie ma miejsca! I nie! nie mogl by grac u nas!...Zanim drugi raz wypalisz takim kwiatkiem, pomysl dwa razy !!!.

W ogole, to o co ty masz jakies zale? O co ty placzesz? Naprawde, trudno zrozumiec o co ci ....a biega. Piszesz jakies bzdury o Linekerach i Ferdinandach, ze cos tam napisali. A huj mnie to obchodzi co tam napisali o pannie. Kapustce.?.

Tak ogólnie to, koniec końców, wszystko co napisales, jest smiechu warte. !Co to ....a ma niby byc? I le ty kolego masz lat?
Bo zachowujesz sie jak jakis grubas z tornistrem, ktoremu urazili ukochanego pluszaka. Pewnie pomyślałeś,, zę jak Lineker z Ferdinandem mnie pokrzycza, to ja zzmienie swoje zdanie na temat Kapustki?

Jasies matoły w telewizji, oglądnęły grajka podczas relacji llive....Napiasali smuty, zreszta takie same jak wala codziennie na tych portalach społecznościowych! .I juz wiedza., ze ....a pojedzie , ze za grube miliony! ?

To juz Bednasz poświęcał wiecej czasu na analize gracza z pluty CD a Smuda przyjanmiej nA żywo ogladal jak grajek wbija sie na schody. HEHE

Wiesz co ? Masz racje, nie wbijaj juz tu wiecej na forum,
Wez sie zawija z tym twoim Linekerem, ferdinandem i Kapustka, i bog wie kto tam jest jeszcze twoim idolem. . I nie wracajcie!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.06.2016 o godz. 02:51.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując