Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2016, 16:55
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No ja sie z Toba całkowicie zgadzam.
Ta cala sytuacja u nas w mediach to jest bełkot i ciesze się, że moje wyjaśnienie otworzyło Ci na to oczy.

Wygarali mecz, ale zrobili to w slabym stylu i ten styl ktory pokazali nie napawa optymizmem.
I z czego tu sie cieszyc? Ze mieli posiadanie, ze niby wymienili wiele podan? Niby na co to sie miało przełożyć?
Wisla tez potrafi grac hujnie i wymienic nawet 1000 padań!

Z Niemcami tyle nie wymienia, bo im na to niepozwola,. A jesli zaprezentuja taka dyspozycje stzrelecka i ogolnie taka postawę, to się bardzo zle zakonczy.

Z Irlandia musieli wygrac! To byl ich obowiazek a nie jakis nasz narodowy .......ony sukces.
Tylko te spece w studiu i tez spece krecace sie kolo kadry jak muchy kolo gowna, uprawiaja jakas teczowa wersje profesjonalizmu..

Prawda jest taka że ta zbieranina betonu , komuchów, i meneli wowi to co maja mowic. Bo nie wierze, ze choc jeden debil by nie mial przeblysku, by zauwazyc to co oczywisce. Ze nie tego sie spodziewalismy po tak dlugich przygotowalniach do pierwszego meczu.. Noz ....a, zbulwersowani gdy Gazety Niemieckie i Francuskie oceniły nasz mecz najsłabiej...

Szkoda nawet strzępić ryja!
Jak ta banda od 6 rano .......i o Kapustce? Po co? Dlaczego? Ja naprawde nie rozumiem.! Bo na jakiej podstawie on ....a stal sie dla nas polskim Messim? Bo zagral w meczu i biegal? No przeciez od tego ....a tam jest, zeby flaki wypruwać!

No ale ok,, niech dalej wala sobie wspolnie ten kadrowy gang-bang. Niech .......a glupoty o przyszlosci Kapustki - bo przeciez Garry!

Takie stare huje, a sami robia najwiekszy blad .Wychwalaja i leja sami sodowe do głowy szczeniaka...który był najlepszy na boisku!!!
I to jest ....a przerażające! Ale juz niedlugo pewnie pobudka.
No wlasnie chodzi o to,ze popadasz w taka sama skrajnosc jak Ci,co pompuja.
Piszesz takie glupoty,jakby Twoja wiedza o futbolu zatrzymala sie na latach 70-tych. Jaki chcialbys styl gry Polski,kiedy Irlandczycy w defensywie ustawiali sie na 4-2-2 miedzy 16 a 22 metrem od swojej bramki ? Moglbys przyblizyc nam wszystkim Twoj pomysl taktyczny na mecz ? Jestes zdziwiony ze czego Polacy nie robili ? Wrzutki i obiegi byly,strzaly zza pola karnego byly,proby kombinacyjnego grania byly,czego nie bylo ?
Podpowiesz ?
A intensywnosc gry ? Naprawde sadzisz,ze Nawalka kazal tym kolesiom biegac na 200% przez caly mecz ? Majac w perspektywie gry co 3-4 dni ? No tak,Nawalka przeciez nic nie mysli,niczego nie wie,nic nie planuje, Kapustke wystawil,aby go skompromitowac...

Ach,no rzeczywiscie,z Irlandia Pln musielismy wygrac,to nasz obowiazek,oni duzo slabsi,itd.,itp. To jest dopiero fanzolenie w oderwaniu od rzeczywistosci. Tzn., na przestrzeni zwlaszcza ostatnich lat nie zauwazyles,ze druzyny stosujace taktyke autobusu czasem nawet wygrywaly mecze ze znacznie,znacznie wyzej notowanymi przeciwnikami ? Nie zadales sobie trudu aby przeczytac cokolwiek o ewolucji gry i poprawie jej zwlaszcza w obszarze defensywnym - na tyle,ze na mecz otwarcia taka Francja wychodzi 4-ma obroncami i 3-ma defensywnymi... tego tez nie widziales ?

Ach,zauwazyles,ze z Niemcami bedzie inna gra... Wow,stary,toz Ty jasnowidz jestes. Dodaj jescze,ze Ukraina tez zagra inaczej z Irlandia,niz z Niemcami,no bo to przeciez nie jest oczywiste...

Co do Kapustki (nomen omen mogl grac w Wisle,ale jak sie tutaj traktuje od lat prace z mlodzieza to ja akurat piate przez dziesiate wiem...) Nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie twierdzil,ze on nic nie zagral,i ze nie jest to talent. Kiedy ktokolwiek ma wybrac Linekera i Ferdinanda jako fachowcow od patrzenia na pilkarza,a Twoj przenikliwy futbolowy oglad,to sadzisz,ze podazy za Toba ? A moze wkleic ci link i po kolei pokazac sytuacje,w ktorych teoretycznie lepsi i bardziej doswiadczeni gracze zachowuja sie gorzej niz Kapustka ?
No i ta skraja nieuczciwosc zawsze stosowana przez internetowych wyjadaczy na forach - on nie jest Messim... Czyli z grubej rury porownujemy chlopaka do najlepszego pilkarza,jaki kiedykolwiek sie narodzil,o ktorym Henry opowiada,ze na treningu Barcelony facet gral jak w szkole na boisku z graczami swiatowej klasy,mijajac ich sam jeden z dziecinna latwoscia i pakujac brame za brama... Tak,Kapustka nie jest polskim Messim,to trzeba gnojka zdolowac i pokazac mu,ze taki fachowiec znad klawiatury juz to obczail,juz wie,ze jedynie transfer do Izolatora Boguchwaly go czeka,bo zagrac na euro dobry mecz to tyle co nic,i nawet nasz fachowiec poradzilby sobie,zwlaszcza z takimi ogorami jak Irlandczycy,co to nawet swojego hymnu nie maja,glaby jedne...
Wlasnie dla takich frustratow nie ma sensu pchac sie na fora - podleje gosc jeszcze koniecznie post politycznym belkotem, a na koniec powieszczy dalsza porazke - i juz mozna zajarac,job done,zgnoilem wszystkich dookola,wszyscy to hooje,nikt sie na niczym nie zna,za to ja spiewam lepiej niz w operze no i swietnie jezdze na rowerze. W ogole zdolny jestem nieslychanie i dzien po pierwszej porazce napisze : no i gdzie jest ta wasza kapusta ?
You'll never know...
Odpowiedz cytując