|
Najlepszy transfer sezonu 2015/16: 1. Mączyński (za całokształt, liderowanie, nominację na Euro), 2. Wolski (za polot, ale nie w każdym meczu), 3. Ondrasek (za charakter, takiego człowieka z przodu nie mieliśmy)
Największe rozczarowanie sezonu 2015/16: 1. Cywka (miałem co do niego spore oczekiwania, a to zapchajdziura, może i box-to-box ale nic z tego nie wynika, zero liderowania, brania ciężaru gry, porządkowania gry; w pomocy przegrywa prawie z każdym zdrowym piłkarzem z kadry), 2. Crivellaro (jeden z większych ogórów jaki do nas przyszedł, na początku obraz zamazywały gole), 3. Pietrzak (liczyłem że będzie sensowniejszym piłkarzem, a tu dopiero musi się uczyć ekstraklasy, oby się nauczył)
Nie mam gdzie zakwalifikować Cierzniaka - jako najlepszy transfer (świetne mecze jesienią), najgorszy transfer (najgorzej przeprowadzony w styczniu/lutym), czy może jednak najlepszy transfer (bo pozbyliśmy się szmaty), albo jednak najgorszy (bo piłkarz, który jesienią był jednym z naszych najmocniejszych punktów jest wyjęty przez Legię).
Dla mnie ciężkim zgryzem jest też Wdowczyk - jak się okazało dobry ligowy fachowiec, jednak za korupcję jest dla mnie szmatą niegodną pracy w Tym Klubie.
Najlepszy mecz sezonu 2015/16: 1. Wisła-Gwiazdy Wisły 6:1, 2. Wisła-Lech 2:0, 3. Ruch-Wisła 2:3
Najsłabszy mecz sezonu 2015/16: 1. Wisła-Cracovia 1:2 (bez komentarza, nie daliśmy rady), 2. Wisła-Lubin 1:1 (za zaprzepaszczenie szansy), 3a. Wisła-Ruch 0:0 (za totalną indolencję), 3b. Lech-Wisła 2:0 (za totalną indolencję), wyróżnienie Wisła-Termalica 2:2 (za frajerstwo i kompromitację w końcówce)
Największy plus sezonu (piłkarz, wydarzenie, itp.): 1. brak, 2. przetrwanie, 3. zjawiskowa momentami gra Wolskiego (bo akurat 2-3 strzelone bramki miał z przysłowiowej dupy)
Największy minus sezonu(piłkarz, wydarzenie, itp.): 1. brak gry w grupie mistrzowskiej, 2. całokształt sprawy Cierzniaka (kłamstwa Cierzniaka, ściemy Wisły, oświadczenia, fakt przejścia do Legii, urlopowanie Pawłowskiego, rzekome odwołania, sam wyrok PZPN - ekspresowość i werdykt), 3. zatrudnienie korupcyjnej szmaty Wdowczyka.
Ogólna ocena mijającego sezonu: 3/10.
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|