Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2016, 22:19
Cytat:
Tak czy siak wroze im wyscie z grupy po wygranej z Irlandia. Wydaje mi sie, ze Irlandia sie zamknie i nie bedzie za bardzo niepokoic naszej dziurawej obrony a z przodu tez cos powinno wpasc. Ze szkopami i banderowcami nie mamy wyjscia i tez bedziemy grac do przodu. Szkopom jak sie bedzie chcialo to nam wbija ze 3 bramki lekko. Nadzieja w tym, ze moze juz nie beda sie musieli forsowac. Z Banderowcami to bedzie wojna typowo na chybil-trafil. Kto wiecej strzeli ten wygra. Jakby nie nasza koslawa obrona to sklanialbym sie nawet ku Polakom ale jak widze Pazdanow, Cionkow, Wawrzyniakow itd to obawiam sie ze Konopyanki, Jarmolenki, Sidorczuki beda w nas wjezdzac jak w maslo a i tak obrone maja lepsze od nas.
Średnim drużynom lepiej gra się z kontry więc być może paradoksalnie łatwiej nam będzie grać z lepszymi, ponieważ mamy w końcu reprezentację w miarę ogarniętą. Nie jest to drużyna paralityków, która nic nie potrafi więc uważam, że jeśli zagrają z kimś kto ich ni zabije swoimi atakami, tylko też sam będzie trochę koślawił atak pozycyjny to jesteśmy w stanie z tym skaldem z kontry coś pograć. Tylko właśnie ta nasza obrona. Może się okazać, że nawet średnia drużyna grająca atakiem pozycyjnym sobie da z tą nasza obroną radę.

Jedni tonują nastroje, inni dmuchają balonik. Na dwoje babka, wróżyła, może wyjść zajebiście może wyjść wielka lipa bo myślę, że minimalne oczekiwania 99% Polaków to jest wyjście z grupy i gra wyglądająca przyzwoicie, a później to już niech się dzieje wola nieba.

A te 4 zespoły, które awansują z trzecich miejsc to jak myślisz/myślicie, ile pkt powinny zdobyć? Bo ja obstawiam, że aby wyjść z 3-ciego miejsca ewentualnie to trzeba pokonać najsłabszą ekipę w grupie i urwać remis drugiej lub nawet drugiej i pierwszej ekipie. Myślę, że tak się poukładają te wyniki w większości grup, że spokojny awans da własnie opcja zdobycia 4-5 pkt.Na słabiakach w grupach każdy będzie punktował (albo będa wyjątki i będą faworycie przegrywać lub remisować ale za to w meczu z lepsza ekipą zrobią niespodziankę i wygrają itp). I taks ię właśnie ułoży. Na pewno tez się trafi sytuacja, że słabiak w grupie ma 0 pkt bo wszyscy go ograli, i do tego między sobą grając się wymieszali punktami za zwycięstwa (brak remisów w grupie). Także jeśli się nie mylę to może być opcja, że trzy drużyny mają po 6 pkt a czwarta ma zero pkt. T
Także jak dla mnie najbezpieczniejsza opcja na awans z trzeciego miejsca to tak 5 pkt zdobyte, a to co poniżej to już nerwowka i obgryzanie paznokci czy się bedzie miało lepszy bilans bramkowy niż inni. Więc niby jest awans z tego 3 miejsca ale też jak się będzie chłopcem do bicia dla Niemców i sie odwali babola z Ukrami (chociażby remisując) to wcale kolorowo być nie musi. To oczywiście już takie fantazjowanie na silę. Trzeba robić swoje i tyle ale czasami też pospekulować można.

Cytat:
Do filarów jednak trzeba dodać Grosickiego i Kubę - wierzę, że w szczególności nasz Kuba jest w stanie sobie wypruć żyły za kadrę, a gdyby był w formie sprzed 4 lat...
To jest właśnie to. Kuba może sobie nogę zlamać a będzie biegał na maksa. Charakter + to "coś", że na kadrze dostają kopa dodatkowego i się starają na 101%. Jeśli dobrze kojarzę to podobnie ma Peszko. Może grać piach ogólnie ale na kadrze zawsze się postara - oczywiście Neymar to to nie jest ale serce zostawi.
Jest kilku kadrowiczów niepewnych ale ja wierzę, że jak przyjdzie ten dzień to dostaną + 10 do siły i dadzą radę. Oczywiście ci pewni typu bramkarze, Lewy, Milik, Krycha tez muszą dać z siebie 100% bo samo nazwisko nie gra.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 02.06.2016 o godz. 22:23.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując