Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2016, 02:31
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, ze facet w mistrzowskim sezonie strzelil 9 goli a meczów po 5:0 to wtedy nie wygrywalismy (1,46 gola na mecz)
Był najlepszym strzelcem zespołu i najlepszym asystującym (mieli z Małym po 7 asyst, jeśli wierzyć transfermarkt.pl). Wiadomo, że to był ten dziwny sezon, gdzie w zimie skład się bardzo pozmieniał i większość kluczowych zawodników nie rozegrała obu rund, ale jak słusznie zauważyłeś, niewiele goli wtedy strzelaliśmy, stąd ten dorobek jest wbrew pozorom całkiem wysoki. Fenomenalny Melikson zrobił w pół roku raptem 4 bramki i 6 asyst, a Genkow i Brożek mieli po 6 goli. Ogólnie Kirm grał w Wiśle poniżej oczekiwań, ale ten jeden sezon mu wyszedł. Nawet w swoich kiepskich meczach potrafił wtedy stworzyć zagrożenie i zapunktować w kanadyjskiej. Jeśli były dla niego jakieś wysokie oferty, to trzeba go było wtedy sprzedać, bo to ewidentnie był sezon życia tego ogólnie przeciętnego zawodnika.
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie inaczej.
Z ciekawości przejrzałem co też pisałem o Małeckim w przeszłości. Może rzeczywiście jestem do niego uprzedzony i aspekty pozasportowe przysłaniają mi jego klasę czysto piłkarską?

Pod koniec jego pobytu w Wiśle napisałem coś takiego (link): "Moim zdaniem w tej chwili brakuje mu dynamiki. To był jego duży atut. Na małej przestrzeni potrafił się przepchnąć i łatwo odskoczyć. Teraz gdy próbuje tego samego wyraźnie mu to nie wychodzi. Dałbym mu jeszcze trochę czasu na odbudowanie się, ale faktycznie, w obecnej formie nie powinno się o nim myśleć jako o zawodniku, którego koniecznie trzeba zatrzymać." Jak widać kluczowa dla mnie była forma zawodnika były aspekty pozasportowe i chciałem dać mu kolejną szansę jak najszybciej się go pozbyć. Tja...

Jeśli ktoś chciałby zarzucić mi jakieś uprzedzenie do Patryka, to bardzo proszę o jakiś cytacik. Nie pisałem wiele w ostatnich latach i nie powinno być trudno to wszystko przejrzeć. Powodzenia!
Nie zgadzacie się ze mną? Sądzicie, że zaniżam ocenę Małego? OK, nie zgadzajcie się, ale nie insynuujcie jakichś urojonych uprzedzeń.
Ostatnio edytowane przez jova : 30.05.2016 o godz. 02:57.
Odpowiedz cytując