Ogryzek napisał(a):

Ja nie uważam żeby Mójta to była zła opcja. Owszem, ma 30 lat ale tak z 3 sezony jest w stanie pograć na dobrym poziomie. On i Szczepaniak to byli jedyni ciekawi piłkarze w Podbeskidziu. Co do wieku naszej kadry. Dla Arka to będzie ostatni sezon. Nie wiadomo co z Pawłem czy Rafałem Boguskim (mają kontrakty tylko na 1 rok). Tak że może się okazać że Mójta będzie najstarszy za rok w zespole.
Ja ten transfer rozumiem tak - mamy kasę na max 1-2 piłkarzy młodych a już ogranych (jak np. Wolski). Na resztę pozycji musimy szukać darmowych okazji. Mogą to być no name z Bałkanów, albo wyróżniający się piłkarze ekstraklasy/I ligi. Takim piłkarzem jest Mójta. Mogliby to być młodzi piłkarze z niższych lig - ale tu wiemy że czasem to loteria (sprawdzi się/nie sprawdzi) - a przede wszystkim tacy piłkarze potrzebują czasu. Mójta od razu wchodzi na boisko i gra. Zresztą pozyskanie Mójty nie wyklucza szukanie innych młodszych piłkarzy.
Jak wiadomo, od lat uważam że powinniśmy również stawiać na młodych piłkarzy (wychowanków, czy z niższych lig). Ale tu potrzebny jest lepszy scouting + cierpliwość.
|
Trafiłeś w samo sedno. Nic dodać, nic ująć.
Chciałbym jedynie dodać, że moim zdaniem lepiej sprowadzać wyróżniających się piłkarzy z ekstraklasy niż jakichś nonameów, jakichś pseudoeksperymentów Zdzisia Kapki.
krzaq12 napisał(a):

My już mamy kilka perspektyw w zespole: Drzazga (młodszy o 5 lat od Szczepaniaka, a co dopiero od Brożka) Pietrzak, Brlek, co za dużo to ...... 
Szczepaniak wg mnie i tak nie wygryzłby ze składu ani Brożka, ani Ondraska, lepiej zainwestować w inne pozycje.
|
Zgadza się. Musimy zabezpieczyć tyły na najbliższy sezon plus Wolski, a wtedy będziemy bić się o puchary.