Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2016, 16:03
Jest oczywiste dla każdego że zakup Wolskiego to nie inwestycja spekulacyjno-finansowa a sportowa. Wolski nie popisał się za granicą + jego wiek powoduje to że chętnych na niego za konkretną kasę będzie nie wiele, nawet jakby strzelał w tej lidze po 20 bramek na sezon. Za to daje nam przewidywalność w golach i asystach. Oczywiście po dobrze przepracowanym okresie przygotowawczym. Bo w tej rundzie widać było w kilku meczach duże braki kondycyjne.

Natomiast jest spora różnica między Wolskich a Stilićem. Jeśli Wolski będzie grał i błyszczał w naszej lidze (co jest prawdopodobne), to dostanie nie jedną szansę od Nawałki (czy tam innego trenera). A jak w kilku meczach reprezentacji błyśnie ten 1 mln euro ktoś wrzuci. Wydaje mi się zatem że wydanie tych 500 tysięcy (jeśli się je ma) to nie wrzucenie pieniędzy w błoto. Bo pod względem sportowym to spora jakość, a również finansowo nie musimy stracić na Wolskim.
(Taką szansę w reprezentacji dostał Starzyński, a wg mnie jest słabszy od Wolskiego, dlatego myślę że Wolski po Euro w następnych eliminacjach dostałby taką szansę od Nawałki).

Tak czy owak - jeśli nie mamy kasy to nie ma sprawy Wolskiego. Jeśli mamy - to ja bym wydał na Wolskiego te 0,5 mln euro.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując